Дозвіл збивати авіацію у повітряному просторі України: У ВПС розповіли подробиці

Бойове цілодобове чергування несуть підрозділи зенітно-ракетних військ, зенітно-ракетні системи С-300, БУК.

Авіація. Фото: "Подробиці"

Нова постанова Кабінету міністрів України дозволяє використовувати засоби і сили, які зосереджені в зоні проведення АТО і відкривати вогонь по безпілотних літальних апаратах, що порушив повітряний простір. Про це розповів прес-офіцер командування Повітряних сил Роман Юрчило, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

"Ця постанова удосконалить порядок виконання бойових завдань черговими силами з ППО України. Крім того, вона уточнює завдання із використання засобів і способів повітряної оборони. Тобто фактично ця постанова дозволяє використовувати засоби і сили, які зосереджені в зоні проведення АТО. Також використовувати сили та засоби інших військових формувань, у тому числі відкривати вогонь по безпілотних літальних апаратах, які порушують наш повітряний простір", — пояснив Юрчило.

За словами прес-офіцера, ВПС України несуть цілодобове бойове чергування із захисту повітряних кордонів нашої держави й готові до адекватної відповіді у разі їхнього порушення противником. "Чергування несуть підрозділи зенітно-ракетних військ, зенітно-ракетні системи С-300, БУК. А також відповідні сили й засоби радіо-технічних військ, якими відстежується весь периметр повітряного простору й певні сили бойової авіації, яка несе чергування на спеціальних аеродромах", — розповів він.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...