"Драма життя та смерті": головний лікар Дніпропетровської лікарні Мечникова про будні медиків та порятунок життів

Іноді в госпіталі трапляються і зовсім фантастичні історії порятунку, розповів Сергій Риженко.

У госпіталі імені Мечникова в Дніпропетровську медики рятують українських бійців. Ілюстрація:news-ukraine.com

За час АТО на Донбасі медики з госпіталю імені Мечникова у Дніпропетровську врятували тисячі українських військових. Іноді траплялися й зовсім фантастичні історії спасіння. Про одну з таких у своєму Facebook розповів головний лікар госпіталю Сергій Риженко, передають Патріоти України.

У перших числах травня до лікарів госпіталю привезли практично безнадійного солдата, який потрапив під артатаку терористів. Бійцю 44 роки, він родом із Закарпатської області. Страшні поранення отримав якраз напередодні Великодня, коли бандити на Донбасі заявили про підтримку режиму перемир'я з нагоди травневих свят.

Сергій Риженко пише, що навіть його, що бачив за ці роки багатьох важких солдатів, вжахнули ті поранення, з якими до них був доставлений Йосип.

"Важкість поранень приголомшує. Надійшов у стані коми 3-го ступеня. Поліпшили з Божою поміччю до стану 1-ступеня. Чекаємо повернення до свідомості", - написав Риженко.

Забій головного мозку I ступеня, множинні осколкові поранення обличчя, ампутація фаланги пальця на правій руці, далеко не повний перелік того, з чим поступив до дніпропетровських медиків боєць з АТО.

"Лікарня Мечникова і в свята у всеозброєнні", - переможно резюмує головний лікар госпіталю в Дніпропетровську.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...