Дружина слідчого ГПУ продала Міністерству оборони і МВС 100 квартир

Від продажу квартир спритниця виручила понад 80 млн.грн.

Сім'я Кривобоків. Фото:http://nashigroshi.org/

Тетяна Кривобок продала МВС і Міноборони більше, ніж 100 квартир у селі Софіївська Борщагівка під Києвом, виручивши понад 80 млн грн. Про це йдеться в розслідуванні сайту Наші гроші, інформують Патріоти України.

Власником квартир сім'я Кривобока стала, віддавши 16,64 га землі під забудову. А землю дружина старшого слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Юрія Кривобока, а також його батько і мати отримали у 2009 році, скориставшись правом безкоштовної приватизації.

За законом, кожен громадянин має право отримати безкоштовно у власність ділянку під особисте селянське господарство, але тільки площею до 2 га й один раз. Однак, дружині та батькові Кривобока з порушенням закону вдалося двічі отримати ділянки.

Крім того, вони скупили ділянки інших людей, які отримали за такою самою схемою землю в Софіївській Борщагівці. У 2010 році родина Кривобока змінила цільове призначення землі на будівництво багатоквартирних будинків.

2015 року, після того як забудовник звів будинки, Тетяна Кривобок продала МВС 41 квартиру за 29,14 млн грн у будівлях на вул. Горького, 5б, 5в, 5г та вул. Павла Чубинського, 2. Це адреси будинків житлового комплексу "Софія Київська" (за метро "Академмістечко").

У цих самих будинках Тетяна Кривобок продала квартири не тільки МВС, а й Міноборони на 54,74 млн гривень. Тож 2015 року дружина слідчого підписала з обома міністерствами договорів на придбання квартир мінімум на 83,88 млн грн.

Слідчий Юрій Кривобок отримав посаду старшого слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури тільки 2014 року, а до цього трудився прокурором Оболонського району Києва.

"Є чіткі правила, вони дещо змінилися": В Міноборони заявили, що не всі держслужбовці матимуть бронювання

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:54

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. "Йдеться про те, що ці люди також н...

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...