Захоплюючий екскурс деклараціями: Стало відомо, якими статками володіють підлеглі Луценка (відео)

Зустрічатись персонально із журналістами для пояснення деталей власної декларації генпрокурор не забажав.

Ілюстрація:rian.com.ua

Журналісти програми "ЦРУ" дослідили декларації працівників Генеральної прокуратури України. Звісно – найцікавіша персона Генпрокуратури – її очільник Юрій Луценко. Однак зустрічатись персонально із журналістами для пояснення деталей власної декларації генпрокурор не забажав. Про це йдеться на сайті каналу 24, інформують Патріоти України.

Головний законник надто зайнятий державними справами, тож у громадську приймальню й носа не покаже навіть у дні особистого прийому. Проте журналісти програми "ЦРУ" підготували захоплюючий екскурс деклараціями та цікавими фактами з біографій безпосередніх підлеглих самого Луценка.

Вадим Лашук – заступник начальника Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності, начальник управління нагляду за додержанням законів органами Державної фіскальної служби України.

Офіційно прокурор задекларував: заробіток, видатки, банківські відсотки та навіть пенсію. Від банківських вкладів Лашук із дружиною отримали прибуток – майже мільйон гривень. 100 тисяч гривень законник отримав з бюджету вигляді пенсії, яка по-суті йому й ні до чого, адже цифра основного доходу просто вражає – 3,5 мільйонів гривень – від приватної фірми "НФ Трейдінг".

А щодо майна прокурора-багатія – то в декларації суцільні прочерки. Лише квартира на 53 квадрати. Основний актив Лашуків – дві земельні ділянки на 2 гектари та садовий будинок на 300 квадратів. Приблизна ціна такої нерухомості – до півмільйона доларів. Проте, як прокурорська сім'я набула цей будинок, неясно, адже в документах відсутнє посилання на договір купівлі-продажу.

Максим Мельніченко – керівник Генінспекціі внутрішніх розслідувань та безпеки Генеральної прокуратури України.

За інформацією люстраційного реєстру, Мельниченко був одним іх перших у "списку на звільнення" 1 грудня 2014 року. Але примудрився втриматися у кріслі до сьогодні.

Багатствами Мельниченко за роки прокурорської служби ніколи не відрізнявся. Згідно із деклараціями, у 2013-му він заробив всього 160 тисяч гривень. Однак вже у 2015-му Мельниченко несподівано багатіє.

В декларації 320 тисяч офіційного доходу, 80 тисяч допомоги по безробіттю та смішні 649 гривень заробітної плати дружини у компанії "Київенерго"... А от банківські рахунки прокурора – порожні. Все, що має - готівкою 11 тисяч доларів та 120 тисяч гривень.

Звідки взялися гроші на коштовну нерухомість – загадка. Основні елементи нерухомості, звісно ж, записані на матір. Згідно держреєстрів, вона володіє нерухомістю в анексованому Криму.

Юрій Кривобок – старший слідчий Департаменту спеціальних розслідувань.

На початку цього року в медіа спалахнув скандал: прокурорська родина добряче нагріла руки на продажі квартир для Міноборони та МВС. Видання "Наші гроші" з'ясувало, що дружина Юрія Кривобока продала державним відомствам сотню квартир у новому житловому комплексі "Софія" під Києвом та заробила понад 80 мільйонів гривень.

Статки самого Кривобока складаються із: 220 тисяч гривень – офіційна зарплата в ГПУ, ще 30 тисяч – дохід від надання житла в оренду. Інші кошти – виключно у дружини: цифри скрізь із шістьма нулями. 154 мільйони гривень – дохід від відчуження нерухомості. Ще 150 тисяч – за продаж автівки. 370 тисяч відсотків, а все інше – на руках та банківських рахунках.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...