ДТП з авто Омельченко: Сан Санич міг домовитися з водієм - версія правозахисника

Це вже не перша аварія екс-мера Києва.

Александр Омельченко. Фото: zn.ua


61-річної водій колишнього київського мера Олександра Омельченко заявив, що саме він, а не його начальник, був за кермом автомобіля Volvo XC90, який збив дівчину на "зебрі". Це визнання змусило сумніватися правозахисників та колишніх силовиків. Поки ведеться розслідування, "Обозреватель"розглядав альтернативну версію про VIP-аварію, передають Патріоти України.

"Нагадаємо, що ДТП за участю автомобіля Омельченко сталося 20 грудня на Столичному шосе, 104. Водій Volvo порушив правила дорожнього руху і збив 31-річну дівчину на переході, після чого втік.Незабаром на місце ДТП приїхав водій депутата Київради від фракції "Єдність" Олександра Омельченка і заявив поліцейським, що це він перебував за кермом кросовера в момент аваріі.На сьогоднішній день відносно водія вже відкрито кримінальне провадження за статтею 286 частина 2 (порушення безпеки правил дорожнього руху). Стаття передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі.

"Чоловікові повідомлено про підозру, після чого суд обере йому запобіжний захід, відповідне клопотання вже направлено до суду", - розповіла прес-секретар київської прокуратури Надія Максимець. Вона зазначила, що утримання під вартою може становити два місяці.

Таємниче ДТП

Те, що саме водій, а не екс-мер Омельченко був за кермом кросовера, спочатку викликало сумнів у поліції. Правоохоронці розповіли , що на Volvo XC90 найчастіше їздить саме Сан Санич, а водій возить екс-мера на іншому авто. Крім того, Омельченко вже не раз фігурував у ДТП, і був би виправданий на цей раз, виявившись за кермом Volvo, однозначно сказати важко. Можливо, Сан Саничу світив би реальний термін, розповів правозахисник Ярослав Дунаєв.

Версія правозахисника така: Омельченко влаштував ДТП, проте умовив свого водія взяти на себе провину. "Не знаю, чим він міг вмовляти водія, швидше за все, грошима. В даному випадку водій бере відповідальність на себе, а з урахуванням першої судимості, позитивної характеристики з місця роботи, інших аргументів, він отримає умовний термін", - розповів Дунаєв.

Один з високих чинів колишньої Державтоінспекції також засумнівався в тому, що саме водій Омельченка скоїв наїзд на пішохода." Якщо водій зник з місця ДТП, це наштовхує на роздуми ", - сказав наш співбесідник. Він зазначив, що винуватця аварії може визначити експертиза. За відбитками пальців на кермі не складно встановити, хто знаходився в авто у момент скоєння ДТП.

"Втім, якщо не було свідків, а людина запевняє, що це вона скоїла ДТП, потрібно дуже постаратися, щоб довести зворотне. Але я дуже сумніваюся, що хтось буде дуже старатися це з'ясувати", - сказав екс-даішник.


Викликає питання проміжок часу між вчиненням дорожньо-транспортної пригоди і появою на місці аварії водія Омельченко. У ЗМІ звучала інформація, що минуло дві години, а правоохоронці кажуть, що значно менше, при цьому відзначають, що це попередні дані.

"Водій прибув на місце ДТП попередньо через 20 хвилин", - розповіла начальник прес-служби головного управління Національної поліції Києва Оксана Бліщик. Лишається сподіватися, що постраждала в ДТП жінка, мати малолітньої дитини, яка отримала важкі травми і впала в стан коми, незабаром видужає, а людина, яка вчинила аварію, понесе передбачене законом покарання.

Аварії за участю Омельченка

25 листопада 2009 близько 21:20 колишній мер Києва на смерть збив 48-річного Олександра Карпінського, будівельника, який переходив дорогу на виїзді з села Чапаївка. Омельченко не залишив місце ДТП і весь час знаходився всередині свого позашляховика Mitsubishi Pajero.

Олександр Омельченко за кермом позашляховика після скоєння ДТП. Фото: tsn.ua

Спочатку була інформація про те, що ДТП сталося на пішохідному переході. Сам Сан Санич стверджував, що чоловік переходив дорогу не білими смугами, а навскоси. Через рік слідство встановило: пішохід порушив правила дорожнього руху, і аварія сталася в 12 метрах від зебри. Олександр Омельченко не винен.

Олександр Карпинський разом з громадянською дружиною. Фото: segodnya.ua

Відзначимо, що Омельченко оплатив похорон загиблого, купив його синові будинок за $ 25 тис. Також придбав автомобіль ВАЗ за $ 10 тис. Родичі претензій до екс-мера не мали.

14 лютого 2013 Сан Санич відзначився ще в одній аварії, цього разу без загиблих. ДТП сталася біля станції метро "Арсенальна". Джип Омельченко вилетів на смугу зустрічного руху і врізався в паркан. Сам екс-мер потім заявив журналістам, що вийшов у кіоск купити пресу, а джип мимоволі покотився дорогою, після чого вдарився об паркан. "

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...