Дуже багато поранених: До Дніпра доправляють літаки з АТО

Вони захищають нас і нашу землю. Тепер бійці потребують допомоги тих, кого вони захищають. Люди, допоможемо, чим можемо!

Дуже багато поранених. Фото: sprotyv.infoНа тлі загострення в зоні АТО в Дніпро масово звозять поранених. Тільки за минулу добу - двадцять чоловік. Всі з району Авдіївки і Красногорівки. Знімальна група Подробиці побувала сьогодні в госпіталі, повідомляють Патріоти України.

Цей хлопець просить не показувати його обличчя, він - боєць добровольчого батальйону. З лікарні відразу хоче повернутися на передову. Лікарі, втім, відпустять нескоро. У хлопця осколки в шиї і голові.

"Шахта "Бутівка", накрили з артилерії. Це минула ніч. О дев'ятій вечора почався обстріл і тривав півтори години. Чотири бійця "Правого сектора", два бійця ЗСУ - це двохсоті", - розповідає боєць добровольчого батальйону "Цербер".

Цей боєць - теж доброволець, в лікарню доставлен теж з "Бутівки". Розповідає: обстріл був настільки інтенсивним, що врятуватися було складно. Багатьох добровольців під градом ворожої артилерії з поля бою вивозив боєць 128-ї бригади. Скільки життів врятував - порахувати складно.

"Прилітає 152-ка фугаснік, як шмальнув, впала стіна, почалися крики. Починають нас САУшками добивати. Одна людина - позивний "Ленін"- бере беху, добровільно, як кажуть, заїжджає, вивозить поранених", - розповідає боєць добровольчого батальйону "Сирота".

В обласну лікарню за минулу добу доставили 12 бійців. Троє - важких. За життя одного борються досі.

"Складне поранення, провели пластику, намагаємося зберегти ногу. Той метал, який ми дістаємо з тіла, призводить до не дуже гарних наслідків", - говорить головний лікар обласної лікарні Дніпропетровської області Сергій Риженко.

У військовому госпіталі - вісім поранених. Лікарі не виходять з операційних і безперервно переливають кров одному з бійців.

"Дві гомілки у нього вражені, у нього геморагічний шок, є велика крововтрата", - говорить начальник Дніпровського військового госпіталю Віктор Кузьменко.

Сергій теж прибув з району "Бутівки". Але поранення отримав не біля шахти. Граната впала на опорному пункті, який він охороняв. Каже, що такі "привіти" бойовики шлють цілодобово.

"Відстань від наших позицій до ворожих позицій зовсім мала. Там переліт будь-якої гранати, навіть підствольної, досягає постів", - говорить боєць ЗСУ Сергій.

Дніпропетровські медики кажуть, що більшість поранених їм вдається врятувати завдяки колегам з 66 військового госпіталю. Він - на передовій. Саме там хірурги надають першу допомогу перед відправкою бійців в лікарні тилу.

"Мандрівка" стала фатальною: Із Тиси витягнули тіла двох чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 11:28

Тіла двох чоловіків у річці Тиса виявили учора ввечері під час патрулювання прикордонники відділу "Тячів" Мукачівського загону, передають Патріоти України. Деталі: До місця події викликали рятувальників ДСНС та співробітників поліції. Через високі поро...

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...