Дивно, що тільки зараз: Савченко виключили з комітету Нацбезпеки

Депутат від фракції «Опозиційний блок» Микола Скорик заявив, що таким чином влада нібито здійснює політичний тиск на опозицію.

Надія Савченко. Фото: Українська правда.

Депутати Верховної Ради проголосували за виключення Надії Савченко з Комітету з питань національної безпеки і оборони України. Таке рішення на пленарному засіданні в четвер, 15 березня, підтримав 261 народний депутат, передають Патріоти України.
Проект постанови про виключення Савченко ще в грудні 2016 року ініціювали члени комітету з питань нацбезпеки. До його розгляду вчора, 14 березня, запропонував повернутися голова комітету Сергій Пашинський.
У пояснювальній записці до документа автори вказують, що Савченко бере участь в засіданнях комітету, де озвучують інформацію з грифом державної таємниці, і при цьому зустрічається з ватажками «ЛДНР» на окупованих територіях.

«З метою недопущення розголошення інформації, яка відноситься до державної таємниці і враховуючи, що член комітету повинен брати участь в засіданнях, де будуть розглядатися питання, пов'язані з державною таємницею, необхідно прийняти дану постанову найближчим часом», - йдеться в пояснювальній записці.

Перед голосуванням за виключення Савченко з комітету, депутат від фракції «Опозиційний блок» Микола Скорик заявив, що таким чином влада здійснює політичний тиск на опозицію. Як відомо, Надію Савченко викликали на допит в СБУ у справі Рубана. Її підозрюють в організації державного перевороту. Виступаючи у Верховній Раді глава ГПУ Юрій Луценко заявив, що Савченко особисто збиралася здійснити теракт в парламенті.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...