"Джакузі смерті": У США знайшли озеро, яке знищує все живе (відео)

Американські вчені стверджують, що рівень солі в підземному озері біля берегів Нового Орлеана в п'ять разів вищий, ніж у морській воді.

"Джакузі смерті". Скріншот.

Біля берегів Нового Орлеана в Мексиканській затоці американські вчені знайшли підводне озеро, що знищує все живе, що в нього потрапляє. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Ми назвали це місце "джакузі смерті", оскільки воно тепле, солоне і вбиває все живе, що в нього потрапляє. Ми знайшли безліч мертвих крабів і риб у краю соляного басейну", -повідомляє автор дослідження Ерік Кордес з Університету Темпл.

Вчені стверджують, що це озеро сформувалося, коли морська вода просочилася в тріщини на дні океану і змішалася з підземними водами, а потім метан виштовхнув назад цю воду вже з підвищеним вмістом солі.

Рівень солі в "джакузі смерті" в п'ять разів більше, ніж у морській воді. Але навіть незважаючи на такі умови, в озері мешкають мідії з симбіотичними бактеріями, спеціально пристосовані креветки і трубчасті черв'яки.

Температура "Джакузі смерті" становить 7,8 градуси, знаходиться воно на глибині близько 3300 футів нижче поверхні Мексиканської затоки. Кругле озеро має діаметр близько 34 метрів, довжину 100 футів і глибину 12 футів.

В основі стін, які оточують водойму, лежить отруйна сполука щільною солоної морської води з відтінком метану і сірководню. А нижній шар води, температурою 19 градусів, насичений донними відкладеннями з високим рівнем вмісту сірководню.

Американські вчені стверджують, що "джакузі смерті" схоже на інший світ, в якому живі організми не можуть вижити.

Як повідомляли Патріоти України, в Антарктиці створять найбільше "заповідне" море.

"З'являються ініціативи": Кого з українок можуть мобілізувати до ЗСУ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:56

В Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок, який працюватиме в тісній інтеграції з Силами оборони. Про це днями повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко, передають Патріоти України. За його словами, набір здійсню...

На Україну насувається сильне похолодання, температура впаде до -3°, - синоптик

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:38

В Україні очікується доволі сильне та тривале похолодання, передають Патріоти України з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича. "У першій декаді відбудеться відчутне похолодання, яке триватиме орієнтовно до середини місяця, після чого температура поч...