Джеймсом Бондом не став: У Харкові спіймали іранського шпигуна, що намагався вкрасти секретні розробки українського ВПК

​Громадянин Ірану, який навчався в аспірантурі у Харківському виші, передавав засекречені дані у сфері оборони в ЗСУ технологічному університету Шаріф, розташованому в Тегерані.

Ілюстрація:www.newsru.ua

Аспірант НАУ "Харківський авіаційний інститут" звернувся до свого знайомого, працівника національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут", з пропозицією надати йому засекречені дані. За дану послугу він пообіцяв винагороду в сумі 5 тисяч гривень. Про це пише ТСН, передають Патріоти України.

Надалі cлідство звернулося до Київського районного суду Харкова, який заарештував майно аспіранта. Під арешт потрапили квартира аспіранта, а також його ж нежитлові приміщення.

"Реалізуючи злочинний умисел, підозрюваний передав через засоби відеоконференції представникам іноземної держави відомості, що стосуються фізичних основ, розробки, створення і використання надпотужних стаціонарних пучково-плазмових шумових та імпульсних високочастотних і надширокосмугових генераторів в радіоелектронній боротьбі і протидії засобам розвідки, а також повітряного нападу іноземних держав , виготовлених відповідно до протоколу виготовлення імітаційного засобу", - повідомляється в рішенні суду.

Як стало відомо, знайомий передав підозрюваному підроблений документ про виготовлення генераторів у радіоелектронній боротьбі. Співробітники СБУ затримали аспіранта ХАІ у нього вдома після того, як він по відеоконференції передав інформацію з документа представникам іранського університету.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...