Екологічна катастрофа в Армянську: У результаті хімічних викидів на заводі Фірташа у місцевих жителів почали випадати зуби та волосся, - ЗМІ

Жителі Армянська залишають місто, деякі навіть намагаються продати квартири, але попиту на житло після НП немає.

Фото:ТСН

В результаті екологічної катастрофи, спровокованої викидами на заводі "Титан" в анексованому Росією Криму, у жителів Армянська випадають зуби і волосся. При цьому в Санкт-Петербурзькому інституті гематології та трансфузіології підтвердили, що зверталися до керівництва міської лікарні Армянська з проханням зайнятися збором матеріалу (випавших зубів і волосся) для подальших досліджень, передають Патріоти України.

Фахівці завдяки волоссю і зубам жителів хочуть отримати об'єктивну картину того, які саме хімічні елементи накопичилися в організмах мешканців Армянська, що постраждали в результаті хімічних викидів.

За словами заступника головного лікаря міськлікарні Армянська Наталії Пєтухової, збір біоматеріалів для ФМБА проводиться, при цьому випавші зуби і волосся вже здали близько 50 міських жителів.

У свою чергу головний лікар лікарні Тетяна Райкова пояснила, що публічно оголошувати про збір волосся і зубів не стали, щоб уникнути паніки.

Крім того, нещодавно при "уряді" Криму пройшло засідання Комісії з ситуації в Армянську, де прозвучали нарікання на адресу місцевих вчених. При цьому чиновникам запропонували звернутися за допомогою до вчених з найбільших міст Росії з великим досвідом роботи в зонах техногенних аварій.

Видання з посиланням на інформацію від місцевих жителів пише про те, що жителі Армянська залишають місто, деякі навіть намагаються продати квартири, але попиту на житло після НП немає.

Джерело: Примечания

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...