Екологи заявили, що епіцентр землетрусу знаходився поблизу секретного уранового могильника під окупованим Докучаєвськом

Зараз засекречений ще з часів СРСР могильник знаходиться на території "сірої зони" АТО.

Епіцентр землетрусу був поблизу уранового могильника в Докучаєвську. Фото: uazmi.org.

Епіцентр землетрусу, який стався в Україні у неділю, 7 серпня, знаходився поблизу уранового могильника недалеко від Докучаєвська Донецької області. Про це пише Комсомольська правда в Україні, передають Патріоти України.

Зазначається, що могильник був засекречений ще з часів СРСР.

Тут у 1958 році починали будувати шахту з розробки цього важкого металу, але так і не завершили проект. Зараз могильник знаходиться на території "сірої зони" АТО.

"Донбас - це дуже напружений природно-екологічний регіон. Шахти та їхні інфраструктура, захоронення шкідливих речовин, шламонакопичувачі - все це вимагає постійної підтримки і контролю. Але через бойові дій вже третій рік левова частка цих небезпечних зон фахівцями не обстежується. Поруч з епіцентром землетрусу - в Докучаєвську - знаходиться урановий могильник. І тут та сама проблема - ніхто не знає, в якому він стані. Сказати, чи міг землетрус пошкодити його, можна тільки після прискіпливого аналізу всіх даних поштовхів, плюс потрібен доступ до самого об'єкту", - розповів депутат Донецької облради, екс-начальник управління екології ДОДА Сергій Третьяков.

За даними Європейсько-Середземноморського сейсмологічного центру, поштовх стався на глибині 10 кілометрів, а його епіцентр знаходився в районі Волновахи. Сила поштовхів сягала 4,9 бала за шкалою Ріхтера.

Супутники Starlink перевантажені через магнітну бурю: Маск пояснив ситуацію

неділя, 12 травень 2024, 9:59

Скандально відомий американський комерсант Ілон Маск повідомив про підвищене навантаження на супутники Starlink (належать його компанії SpaceX) через геомагнітну бурю на Сонці. Про це він написав у своїй соцмережі "Х" (екс-Twitter). "Прямо зараз відбув...

Не пропустіть! У українців забиратимуть землю - для правильного оформлення лишились лічені місяці

неділя, 12 травень 2024, 9:57

В Україні земельні паї, на які досі правильно не оформили право власності, забиратимуть та віддаватимуть місцевим громадам. Цей процес розпочнуть 1 січня 2025 року. Уповноважений ВР України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що цей термін треба про...