Епідемії кору та коклюшу накриють Україну через відмову батьків від вакцинацій, - експерт

Від дифтерії, правця та коклюшу у нас мають щеплення тільки 2%. Це найнижчі показники в світі

Фото: "Мама"

Україну може накрити епідемія коклюшу та кору. Про це заявив британський професор Девід Солсбері, який напередодні приїхав в Україну, Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "ТСН".

Як стало відомо, в Україні від туберкульозу вакцинована лише кожна десята дитина. Від дифтерії, правця та коклюшу мають щеплення тільки 2%. Це найнижчі показники в світі. Причина катастрофи з рівнем вакцинації – відмова батьків і відсутність вакцин.

"Обставини, які призвели до спалаху поліомієліту, знову себе проявлять. Можете очікувати, що буде спалах кору. Він передається дуже легко. Якщо таке трапиться, то діти почнуть помирати", – розповів Солсбері.

Професор наголосив на необхідності вакцинації дітей. "Ви ж не позбавляєте своїх дітей питної води, ви даєте їм одяг, їжу. Чому ж ви не даєте їм вакцину?", – додав професор.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...