Агітки ЮВТ пишуть, як Мінздрав труїть дітей: Супрун у шоці від передвиборчих закидів Тимошенко

Уляна Супрун заявила, що подібні заяви, які публікуються у передвиборчих бюлетенях, загрожують національній безпеці громадян.

Уляна Супрун. Фото: news.liga.net.

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун звинуватила лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко у поширенні брехні через її передвиборчі бюлетені. Відповідне звернення вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Ідеться про сумнозвісну вакцинацію, про доцільність якої в українському суспільстві сперечаються не перший рік. Супрун зазначає, що напередоні передвиборчої кампанії ця тема знову опинилася у центрі маніпуляцій.

"Автори та творці видання "Київське слово" — передвиборчого бюлетеня Юлії Тимошенко — у випуску від 18 листопада розповсюджують відверту брехню та антинаукові твердження про вакцини у матеріалі "Які наслідки може мати вакцинація?". Будьте обережними, перевіряйте джерела особливо пильно та не довіряйте інформації, яка може вартувати життя", – наголосила в.о. міністерки.

Серед фейкових тверджень у бюлетені Супрун назвала наступні: сумніви у термінах придатності вакцин, який Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закупив в індійського виробника та передав Україні; використання препаратів індійського та корейського виробника викликає ускладнення від щеплень, що перевищують норму у 17 разів; вакцина від кору в Україні та Європі суттєво різниться.

"Перше – Україна ніколи не закуповувала, не закуповує і не закуповуватиме вакцини з закінченим терміном придатності. Друге – Україна закуповує тільки ті вакцини, які ефективно і широко використовуються у інших країнах світу. Третє – Україна вже більш ніж 10 років використовує комбіновану вакцину (як і в Європі), на відміну від північного сусіда, де виробляють та часто використовують моновалентні вакцини", – підкреслює чиновниця.

Супрун заявила, що подібні заяви, які публікуються у передвиборчих бюлетенях, загрожують національній безпеці громадян. "Ці відверті нісенітниці підривають довіру до вакцинації в країні та загрожують національній безпеці громадян. Зберігайте спокій, робіть щеплення, поширюйте правду та в жодному разі не толеруйте будь-які спроби підірвати довіру до вакцинації в країні", – додала в.о. міністерки.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...