Еспериментували з психікою дітей: Кураторами суїцидальних "груп смерті" виявилися студенти-медики

У столиці - черговий резонанс через так звані "групи смерті".

Ілюстрація: kiev.segodnya.ua

Правоохоронці викрили двох столичних студентів, які були кураторами суїцидальних спільнот у соцмережах. Підозрюваних відпустили, повідомляють Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Факт затримання молодих людей підтвердили в Департаменті кіберполіції, але деталей правоохоронці поки не розкривають.

"Провели у них обшуки, вилучили обладнання. Є свідчення, які підтверджують, що вони були кураторами таких груп. Однак підозрювані стверджують, що до смертельного фіналу нікого не приводили, а тільки хотіли спробувати, чи зможуть вони психологічно впливати через інтернет на людей", — пояснює голова департаменту Сергій Демедюк.

Однак викритих кураторів правоохоронці відпустили. Як кажуть в кіберполіції, щоб притягнути їх до кримінальної відповідальності, потрібні свідчення батьків постраждалих дітей. Але багато хто відмовляється давати будь-які свідчення — бояться розголосу, не хочуть, щоб про вчинок дитини дізналися. Крім того, багато гравців у цих групах були не з України.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...