Фахівці NASA представили програму розвитку роботів і захоплення ними Сонячної системи

Вже через 20 років популяція роботів на Місяці через доступ до практично необмежених обсягів корисних копалин і енергії буде розвиватися в геометричній прогресії.

Астрономи NASA змоделювали захоплення Сонячної системи роботами. Фото: Discover24.ru.

Експерти Космічного центру Кеннеді НАСА (США) описали сценарій, згідно з яким, на їхню думку, Сонячна система, зокрема, Місяць, може бути освоєна автономною популяцією роботів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Моделювання, проведене вченими, показало, що для створення успішної автономної колонії роботів досить протягом 20 років доставити на Місяць мінімум 12 тонн корисного навантаження. Вона буде являти собою керовану з Землі колонію роботів. Ресурси Місяця і астероїдів дозволять колонії в подальшому перейти до автономного існування.

На думку авторів дослідження, популяція роботів, зважаючи на доступ до практично необмежених обсягів корисних копалин і енергії, буде розвиватися в геометричній прогресії.

Експерти прогнозують, що через кілька десятиліть, без залучення додаткових інвестицій, обсяг промислового виробництва на Місяці перевершить індустріальний потенціал США в мільйони разів.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...