Феномен і не тільки: Учені пояснили, чому кава бадьорить не всіх

Кава діє на людей по-різному. Декому вистачає одного еспресо, щоб не спати всю ніч, а комусь і після кількох чашок кави легко заснути.

Ілюстрація: ЖЖ

Вчені з Північно-західного університету Чикаго (США) дійшли до висновку, що вся справа – у генах. Дослідники проаналізували дані про 10 тисяч жителів Європи. Як з'ясувалося, дія кофеїну на людський організм залежить від генетичної схильності, повідомляють Патріоти України.

На сприйняття кави впливає певна комбінація генів, що відповідає за метаболізм. Залежно від того, чи є така комбінація генів в організмі людини, чи ні, одні переробляють кофеїн довше, а інші – швидше. Відтак, саме від наявності відповідних генів залежить, наскільки вас бадьорить кава.

Закрутити гайки: Макрон закликав Європу заборонити соцмережі для дітей до 15 років і порівняв їх із джунглями

середа, 1 травень 2024, 10:30

Президент Франції Еммануель Макрон закликав Європу заборонити соціальні мережі школярам до 15 років та порівняв їх із джунглями. Він зазначив, що батьки нині на кілька годин у день відчиняють дітям двері у світ, в якому є кіберпереслідування, порнограф...

Парне самогубство? У Києві на Троєщині внаслідок падіння з вікна багатоповерхівки загинули чоловік та жінка

середа, 1 травень 2024, 10:25

У Деснянському районі Києва у вівторок, 30 квітня, з вікна багатоповерхівки випали чоловік та жінка. Від отриманих травм вони загинули на місці. Про це повідомили в соціальних мережах. Обставини та причини трагедії встановлять правоохоронці, передають ...