
Вчені з Північно-західного університету Чикаго (США) дійшли до висновку, що вся справа – у генах. Дослідники проаналізували дані про 10 тисяч жителів Європи. Як з'ясувалося, дія кофеїну на людський організм залежить від генетичної схильності, повідомляють Патріоти України.
На сприйняття кави впливає певна комбінація генів, що відповідає за метаболізм. Залежно від того, чи є така комбінація генів в організмі людини, чи ні, одні переробляють кофеїн довше, а інші – швидше. Відтак, саме від наявності відповідних генів залежить, наскільки вас бадьорить кава.
Науковці назвали нову причину вимирання Homo floresiensis - виду стародавніх людей, яких за невеликий зріст прозвали "гобітами", передають Патріоти України. За словами дослідників, ці стародавні люди вимерли близько 50 тисяч років тому через те, що зни...
Температура в Україні на різдвяно-новорічні свята дещо знизиться, але усе одно буде тепло як для грудня. Про це УНІАН розповіла Віра Балабух, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, пер...