Фруктово-ягідний сезон: Як уникнути алергії (фото)

Алергія на сезонні ягоди і фрукти - проблема, яку цілком можна виправити, однак потрібно дотримуватися кількох правил.

Алергія на фрукти. Фото: TutKnow.ru.

Останні тижні весни і перший місяць літа - найбільш довгоочікуваний час всіма малюками та їхніми батьками, адже приходить не тільки тепло, а й з'являються сезонні ягоди і фрукти, які мають в складі вітаміни і мікроелементи, вельми корисні для організму, що росте. Але варто пам'ятати, що багато хто з них викликають у дитини алергію, тому давати їх потрібно з обережністю. На думку експертів, алергія на сезонні ягоди і фрукти - проблема, яку цілком можна виправити, однак потрібно дотримуватися кількох правил, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Найпоширеніші причини харчової алергії у дітей
Переїдання. Це найбільш часта і типова причина виникнення алергії - батьки впевнені, що ягода не може принести шкоду малюкові, і не дотримуються правил введення нового продукту, а потім лікують алергію. Тому важливо пам'ятати, що будь-який фрукт або ягоду, який крихітка пробує вперше, потрібно вводити маленькими порціями, не змішуючи з іншими новими смаками - таким чином ви легко зможете визначити, що саме викликало алергічну реакцію. Якщо продукт викликав алергію, його потрібно виключити з дитячого раціону і пробувати ще раз уже на наступний рік.Спадковість і харчування матері під час вагітності. Це ще одна досить поширена причина алергічної реакції у вашого малюка. Вченими було доведено, що алергія на той чи інший продукт у дитини може бути сформована ще внутрішньоутробно, якщо в раціоні вагітної було багато високоалергенних продуктів. Тому, стежити за своїм харчуванням ще під час очікування появи малюка на світ - дуже важливо для його здоров'я в майбутньому.
Перші прояви алергічної реакції
Алергію досить легко помітити, але потрібно уважно стежити за малюком. Найчастіше реакція проявляється у вигляді висипання на щоках або по тілу, також у малюка можуть початися проблеми з травленням - можливі як діарея, так і запор.
Найпоширеніші сезонні алергени
Якщо говорити про ягоди, то в цей список потрапляють вельми корисні, але в той же момент і трохи небезпечні плоди, такі як полуниця, ожина, малина, чорниця, чорна смородина і шовковиця. Відносно фруктів-алергенів, то в цей список включені всі цитрусові (апельсин, лимон, грейпфрут, мандарин), а також персики, абрикоси, сливи, темний виноград, і екзотичні фрукти.
Поради, які допоможуть уникнути алергії
Щоб вчасно помітити і уникнути небажаних наслідків, нову в дитячий раціон ягоду потрібно вводити маленькою порцією, щодня збільшуючи кількість, і уважно спостерігаючи за реакцією організму. Якщо помітили почервоніння або інші проблеми, які були перераховані вище - припиняємо вживання даного продукту. Якщо малюк ніяк не реагує, можна продовжити давати ягоду, але не поспішайте пригощати дитину великою порцією природних вітамінів - в дитячому організмі може бути недостатньо ферментів, які здатні переробити більшу кількість фруктів і ягід.Батькам важливо пам'ятати, що найчастіше аллергічна реакція проявляється на ягоди і фрукти, які мають яскраве забарвлення. Більш того, доведено, що найбільш алергенним компонентом в фрукті або ягоді є його шкірка. І проблема зовсім не в хімічних добавках, які могли використовуватися при їх вирощуванні.
Наприклад, якщо полуницю протерти через сито, і давати малюкові ласощі без насіння і ворсинок, то ймовірність прояву алергічної реакції набагато менша. Також відзначимо, що менше шансів заробити прояв алергії буде, якщо пригостити малюка ягодами і фруктами, які пройшли термічну обробку.
Якщо алергічної реакції уникнути не вдалося, найкраще звернутися за консультацією до дитячого алерголога або педіатра. Експерти зможуть точно визначити причину алергії і, при необхідності, призначити правильне лікування

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...