Гагарін був не першим: ЗМІ опублікували аудіозаписи з криками про допомогу менш успішних радянських космонавтів

Багато польотів радянських космонавтів в 1960-х роках завершилися трагічно

Освоєння космосу мало трагічні наслідки. Скріншот.

Британське видання Daily Star опублікувало матеріал про польоти радянських космонавтів в 60-х роках, що завершилися трагічно. До знаменитого польоту в космос радянського космонавта Юрія Гагаріна на орбіті відбулися десятки смертей. Про це британському виданню повідомили прихильники теорії змови, які нібито чули і записали крики про допомогу з космосу, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Авторами запису, опублікованого на сайті Daily Star, є брати-радіоаматори з Італії Ахілл і Джованні Баттіста Джудіка-Кордільові. Вони стверджують, що в 60-х роках, використовуючи саморобну радіостанцію, змогли перехопити розмову космонавтів з центром управління польотами. На записі всі фрази звучать російською мовою.

Ще тоді, в 60-х роках, брати розповідали світові про наявні у них записи з криками про допомогу, проте Радянський Союз спростовував достовірність поданих аудіороликів.

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...