​"Гены пальцем не раздавишь", - Шендерович за "донос" Михалкова на "Єльцин-центр"

До "моральному подвигу" режисера Микити Михалкова є багато запитань, вважає російський письменник.

Російський письменник і публіцист Віктор Шендерович прокоментував у Facebook заяву режисера Микити Михалкова за "Єльцин-центрі" і його нібито негативний вплив на самосвідомість дітей. Патріоти України наводять уїдливу відозву мовою оригіналу.

К Михалкову-старшему (Серію Михалкову, батькові Микити.-ПУ) я когда-то, давным-давно, примерил афоризм Леца: "Знаменосец не давал себя отвлечь сменой знамени".

Три гимна за жизнь - беспрецедентный случай!

Нынешний нравственный подвиг его сына Никиты - донос на Ельцин-центр - заставляет вспомнить уже другой афоризм, любимую фразу моего друга, художника Борис Жутовский:

- ГЕНЫ ПАЛЬЦЕМ НЕ РАЗДАВИШЬ.

Варто трохи пояснити пасаж Шендеровича. Міхалкови дивовижно добре вміли уживатись зі всіма режимами, починаючи з часів Леніна-Сталіна, і при цьому примудрялися залишатися обласканими державою, на передових позиціях її морально-ідеологічного фронту. Демонстрували щиру відданість пануючій ідеології, і кляли «прокляте минуле» зі всім можливим талантом, яке в свій час так само «щиро» підтримували. Так би мовити завжди правильно розуміли «політику партії», на кожному етапі розвитку-занепаду країни.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...