Генконсул України Москаленко про здоров'я Савченко: Моральний стан дуже бойовий, а фізичний...

Українська льотчиця не здається, але самопочуття в неї яскраво ілюструє симптоми сухого голодування.

Надія Савченко. Фото: УНІАН.

Українські консули, які відвідали Надію Савченко в СІЗО-3 Новочеркаська Ростовської області РФ, стурбовані станом її здоров'я. Про це генконсул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко повідомив кореспонденту Цензор.НЕТ, який на даний момент знаходиться в Новочеркаську, передають Патріоти України.

"В якому стані може бути людина, яка проводить сухе голодування. Природно, це тахікардія, суха шкіра, очі блищать, ноги припухають, низький тиск - 100 на 60. Тобто всі ознаки сухого голодування і цей стан посилюється", - зазначив він.

"Моральний стан у неї, як і завжди, дуже бойовий, але при цьому, я хочу відзначити, що всі її реакції ментальні абсолютно адекватні, вона контролює свої думки, всі свої вчинки. Ну, а фізичний стан залишає бажати кращого", - додав Москаленко.

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...

До України повертаються заморозки: Синоптики розповіли, де й коли суттєво знизиться температура

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:30

Синоптики попереджають про суттєве зниження температури повітря в Україні. Як наслідок - у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеор...