Генна терапія: Вчені зуміли "відключити" тягу до алкоголю

Вчені з американського науково-дослідницького інституту Scripps Research виявили, що вони можуть змінити бажання випити на прикладі щурів, у яких розвинулася алкогольна залежність, повідомляють Патріоти України з посиланням на Medical Xpress.

Дослідники використали лазери для тимчасової інактивації певної нейрональної популяції, змінивши поведінку, пов'язану з бажанням випити алкоголь, і навіть зменшивши фізичні симптоми абстиненції.

"Це відкриття є захоплюючим - це означає, що у нас є ще одна частина головоломки, щоб пояснити нейронний механізм, що призводить до вживання алкоголю", - відзначив доктор Олів'є Джордж, доцент Scripps Research і один з головних авторів нового дослідження, опублікованого у журналі Nature Communications.

Хоча таке лазерне лікування далеко не готове для використання для людей, Джордж вважає, що виявлення цих нейронів відкриває двері до розробки лікарської терапії або навіть генної терапії від алкоголізму.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...