Герої не вмирають: Загиблому під Луганським аеропортом розвіднику встановили пам'ятник у Хмільнику (фоторепортаж)

Спецпризначенець Сергій Муравський героїчно загинув у липні 2014 року під Луганським аеропортом

Фото: "Цензор"

Місту Хмільнику 24 вересня виповнилося 654 роки. У цей день у ньому відбулося відкриття пам'ятника розвідникові 8-го окремого полку спецпризначення Сергієві Муравському. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Цензор".

Боєць загинув у липні 2014 року під Луганським аеропортом. Це вже другий меморіал, який встановлюється на честь наших захисників на перейменованих вулицях Вінниччини. Крім цього, і в самому місті, і раніше у Вінницькій області пройшла презентація пересувної виставки "Блокпост Пам'яті" та 1 тому "Книги пам'яті військовослужбовців ЗСУ". Організацією виставки та презентацією книги займалися такі організації: МАІФ Цитадель, Національний військово-історичний музей України, Управління військово-цивільного співробітництва Міністерства оборони України.

Коментар з приводу проведених заходів залишив керівник пошукової групи Національного військово-історичного музею України Павло Нетесов: "Слава Богу, є люди, яким не байдужа пам'ять про полеглих героїв нашого часу. За встановлення пам'ятника і допомогу в організації висловлюємо подяку народному депутатові Петру Юрчишину, а його дружині Любові Ярославівні Юрчишин - за гостинність. Нас запросили, поселили, залишалося лише розмістити виставку і спілкуватися з людьми. Спочатку ми її розгорнули на вулиці Сергія Муравського прямо біля пам'ятника, а потім у центральному міському парку імені Тараса Григоровича Шевченка. Дякую всім, хто прийшов і послухав нашу розповідь про життя і смерті захисників свободи й незалежності України. з нами були сім'ї загиблих героїв. Алла Муравська, мама Михайла Рачка, Інна Наумова, мама Петра Лавриненка".

За словами Павла, "Книгу Пам'яті" отримала кожна із сімей загиблих захисників, а також навчальні заклади міста і Краєзнавчий музей. До речі, у липні у Вінницькій області, в місті Козятині, вже було встановлено пам'ятник солдатові Вадиму Наумову. А незабаром у Хмільнику повинні встановити меморіал ще одному загиблому воїну, головному сержанту роти Михайлові Рачку.

Павло Нетесов


Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...