Геть паразитів: Маріупольці протестують проти вчителів-сепаратистів (фото, відео)

Активісти просили звільнити таких вчителів, завучів та директора, звинувачуючи їх не тільки в сепаратизмі, але і професійній некомпетенції, апелюючи до статті 56 Закону України про освіту.

Протест проти вчителів-сепаратистів у Маріуполі. Фото:http://www.0629.com.ua/

Сьогодні маріупольці протестували проти вчителів, які підтримують ідеї сепаратизму. Як повідомляє місцевий сайт 0629.com.ua, в Маріуполі біля Управління освіти пройшов пікет проти вчителів, які в своїх соцмережах зізнавалися в симпатіях до Путіна, Царьова, а також робили репости зі спільноти "Антимайдан", зазначають Патріоти України.

У мітингу брало участь близько 50 осіб з різних громадських патріотичних організацій. Люди тримали в руках плакати "Хочеш руського миру"? Допоможу зібрати речі", "Геть вчителів сепаратистів" та інше. Також на плакатах були роздруковані скрін-шоти зі сторінок викладачів, в яких вони зізналися у своїх симпатіях до "русского мира" і висловлювали антиукраїнську позицію.

Присутні просили звільнити цих вчителів, завучів та директора, звинувачуючи їх не тільки в сепаратизмі, але і професійній некомпетенції, апелюючи до статті 56 Закону України про освіту. У ній сказано, що вчитель повинен "виховувати у дітей та молоді повагу до батьків, жінки, старших за віком, народних традицій та звичаїв, національних, історичних, культурних цінностей України, її державного і соціального устрою, дбайливе ставлення до історико-культурного та природного середовища країни".

Одночасно до пікету підходили і ті люди, які сумнівалися в тому, що дії вчителів - є протиправними і виступали проти їх звільнення, якщо не буде зібрана достатня доказова база.

Віктор, активіст і учень однієї зі шкіл, розповів, що він зустрічав багатьох вчителів - у яких були проросійські погляди. Він розповів про випадок, коли викладач порвала пам'ятку, роздану учням про правила безпеки в зоні АТО і закликала робити це всіх інших.

Волонтер Галина Одноріг сказала, якщо дані вчителі вийдуть на роботу з 1 вересня, то громада Маріуполя стане "живим щитом" і не допустять їх до шкіл.

Редактор сайту 0629.сом.ua Юлія Священко, розповіла, що спочатку запорізькі журналісти провели своє розслідування, виявивши вчителів, що відчувають любов до Росії. Цією інформацією зацікавилася СБУ, центральні телеканали, була реакція Міністерства освіти. "Тому ми провели розслідування в Маріуполі, щоб привернути увагу до цієї проблеми. Написали про 8-мох, але насправді сепаратистськи налаштованих педагогів набагато більше. До нас в редакцію щодня телефонують батьки і вчителі і називають нові прізвища", - сказала вона .

Громадські працівники підписали лист на ім'я начальника управління освіти Світлани Добровольської. Юрист департаменту освіти Луковка Вікторія прийняла цей лист і пообіцяла, що буде проведено службову перевірку по вчителях, у яких була виявлена проросійська позиція.

За підсумками службової перевірки матеріали будуть передані до суду. Скільки буде проходити перевірка - Вікторія Луковка сказати не змогла. "Така позиція, яка була виявлена у вчителів, згідно з виписками з соціальних мереж, є неприпустимою ... Немає інтересу, щоб вони продовжували роботу. Ми за те, щоб в наших рядах були люди з чіткою українською позицією", - сказала вона.

Щебетала на вулиці з подружкою російською мовою: У Варшаві літня пара плюнула в обличчя та побила білоруську... прийнявши її за українку

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:40

У Варшаві побили громадянку Білорусі, через те, що та на аулиці розмовляла російською. Дівчину, вочевидь, сплутали з українкою, оскільки агресивна пара вигукувала, щоб жертва булінгу "поверталася до України", повідомляє видання wprost.pl. Далі полька н...

Справа з запашком: У Польщі на смітник викинули 16 000 злотих. Внаслідок карколомної операції поліція повернула гроші власнику

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:23

У Польщі працівники ресторану випадково викинули на смітник 16 тисяч злотих. Щоб розшукати гроші, вони звернулися до поліції. Про це пише видання onet.pl. У Раві Мазовецькій, що в Польщі, працівники ресторану під час прибирання випадково викинули на см...