​Гідно уславив Україну: У прифронтовій Авдіївці австралійський художник намалював нешаблонний мурал (фотофакт)

Ризикуючи життям сміливець прямо навпроти позицій ворога створив своєрідний образ стражденної і разом з тим дуже доброї України-Матері, малюючи його з місцевої патріотки, немолодої жінки, котра зазнала чимало горя за останні два роки.

У Авдіївці на Донбасі художник з Австралії Гвідо Ван Хелтен намалював вражаючий мурал, зобразивши у ньому портрет місцевої вчительки української літератури. Про це у Facebook повідомив координатор проекту ArtUnitedUs Гео Лерос, передають Патріоти України.

Автор розмістив свій образотворчий твір на будинку, біля якого під час обстрілів в 2014 році важко поранело чоловіка вчительки. Сам будинок розташований перед "зеленкою", за якою знаходяться окупанти.

«Ця робота несе в собі величезну силу умиротворення у виразі обличчя цієї людини. Мета цієї роботи — привернути світову громадськість до цієї території, де щодня звучать вибухи мінометів.

Протягом цих двох днів, поки ми малювали, по українській території в двох кілометрах від нас завдали понад 100 ударів", — зазначив Лерос.

Україну накриє травневий сніг: Синоптики уточнили прогноз

неділя, 5 травень 2024, 5:58

В Україні травень обіцяє бути сніжним. Сніг торкнеться кількох районів країни. Раніше ми писали, що сніг випаде на початку місяць, прогноз мінився, синоптики говорять що засніжить в середині травня. Про це повідомляє Ventusky. . Мешканці таких областе...

Альо, Кличко! Столична влада своєю бездіяльністю сприяє втраті комплексу унікальних артефактів Київської Русі на Поштовій площі

неділя, 5 травень 2024, 5:00

Безцінні пам'ятки 1000-літньої історії зроблені археологами під час реконструкції Поштової площі потребують термінової консервації, про що добре відомо "батькам міста". Однак шість років КМДА та мер не спромоглися зробити обіцяні роботи та заснувати музей