Гірше каменів з неба: У Криму назріває відразу кілька катастроф (фото)

У анексованому РФ Криму назрівають медична, освітня і гуманітарна катастрофи. Жителі півострова їздять на материкову Україну за медикаментами і продуктами, а в школах повально дискримінують бажаючих вивчати українську мову, заявив народний депутат України, духовний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляють Патріоти України.

Джемілєв каже, що був вражений, переглянувши пропагандистську передачу Соловйова, в якій було сказано, що в Криму "високі пенсії, краще медичне обслуговування, правопорядок, впевненість у майбутньому“. Якщо все це правда, чому ж тоді місцеві жителі у будь який спосіб намагаються виїхати на лікування на материкову Україну, закуповують тут в першу чергу медикаменти і продукти, оскільки вони дешевше і якісніше російських, - каже Джемільов.

Як ілюстрацію до кризи медицини можна привести фото відділення судинної хірургії в лікарні імені Семашко. У палатах, де лежать хворі, обвалюється кахель, відклеюються шпалери, а штукатурка сиплеться на ліжко.

Погано йдуть справи і з мовним питанням в Криму. Незважаючи на те, що офіційно на півострові три державні мови - українська, російська і кримсько-татарська, заговорити в Криму українською рівносильно тому, щоб говорити німецькою в блокадному Ленінграді. Джемілєв розповів, що одного перукаря навіть звільнили за те, що він поговорив з клієнтом на незрозумілій кримсько-татарській мові.

А викладання українською мовою скоротилося в 36 разів після анексії Криму Росією, - говорить народний депутат. До речі, існує закон, якщо 9-10 батьків захочуть, щоб їхні діти навчалися українською мовою, то в школі повинні утворити український клас. Але зазвичай таке бажання присікається питанням: "Ви що, сподіваєтесь, що Крим повернеться в Україну?" Тому більшість не подає такі заяви.

Подібна доля спіткала і кримськотатарські школи на півострові - з 16-ти залишилося тільки сім. "Але і там, швидше, навчання мови, а не викладання. Ліквідували старі підручники. Друкують нові - зі своєю пропагандою, з портретами Путіна. Тому у дітей немає особливого прагнення вчитися в цих школах. Тим більше, що там змушують співати російський гімн", - каже Джемільов.

Крім того в мережі показали висохле штучне водосховище Орлинівське озеро, яке раніше було джерелом питної води. Це є доказомекологічної катастрофи в Криму, про яку говорять вже давно.

"Хто знає, що сталося з Орлинівскім озером (штучне водосховище)? Чому немає води?" - пишуть вони. При цьому місцеві жителі стверджують, що озеру просто "допомогли висохнути". "Його добрі дяді якось штучно зливають..." - пишуть у коментарях.

Джерело: Факты

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.