Глобальна загроза людству: Американські медики отримали докази передачі страшної хвороби статевим шляхом

До цього медики вважали, що вірус Зіка передається тільки внаслідок укусу комара.

Вірус Зіка визнали світовою загрозою. Фото: miranews.ru.

Медики Нью-Йорка офіційно задокументували перший випадок передачі вірусу Зіка статевим шляхом. Цей факт викликав бурю побоювань з приводу каналів поширення вірусу, оскільки до цього медики вважали, що він виникає тільки внаслідок укусу комара, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На думку вчених, дослідження, що дозволяють виявити всі шляхи поширення вірусу, можуть зайняти роки.

Так, раніше вже було встановлено, що вірус може викликати вроджені дефекти у дітей, чиїх матерів комар-переносник вкусив під час вагітності. Тепер вченим необхідно встановити, як довго вірус може виживати в спермі.

Про можливу передачу віруса через незахищений секс від жінки до чоловіка і від чоловіка до жінки вже заявляли медики в 11 країнах, в тому числі в США, однак, це не було доведено офіційно.

Відкрита здатність вірусу може допомогти йому закріпитися за межами тропічного клімату - батьківщини комарів Aedes Aegypti, що є його переносником.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...