Гола "посвята в першокурсники" вартувала посад керівникам російського вишу

​Декан історичного факультету Кемеровського державного університету, а також два його заступники звільнені зі своїх посад після появи в інтернеті фото з оголеними першокурсниками.​

"Посвята в першокурсники" студентів Кемеровського університету. Фото: ren.tv

У Росії декан інституту історії Кемеровського державного університету (КемГУ) пішов у відставку на тлі скандалу, що розгорівся після появи в інтернеті фотографії з голими першокурсниками цього вузу. Про це повідомили в прес-службі КемГУ, передають Патріоти України.

"Костянтин Юматов, декан історичного факультету і міжнародних відносин, а також два його заступники, Олексій Адаменко та Роман Селезньов, звільнені", - йдеться в повідомленні.

Видання пише, що знімки з роздягненими юнаками і дівчатами з'явилися в мережі кілька днів тому. За словами самих першокурсників, роздягатися треба було для так званої посвяти в студенти, і їх ніхто не примушував.

"Завдання було здати якомога більше одягу з груп. Хтось знімав куртку, а хтось - все, що міг. Це був вибір кожного, всі дорослі люди, нікого не змушували роздягатися", - розповів один зі студентів.

Російські ЗМІ зазначають, що інші учасники "посвяти" стверджували, що студентам старших курсів фактично змушували їх роздягатися, а тим, хто не хотів, погрожували розправою.

Автобус із пасажирами впав у річку в Петербурзі й повністю затонув: Момент потрапив на відео

п’ятниця, 10 травень 2024, 16:44

В російському Санкт-Петербурзі у п’ятницю 10 травня на фоні значного погіршення погодних умов в РФ в річку Мойка впав пасажирський автобус, в якому знаходилось близько 20 пасажирів, є загиблі. За даними місцевого видання, автобус на набережній врізався...

Погода не тішить: Синоптики розповіли, де в Україні знову будуть сильні заморозки

п’ятниця, 10 травень 2024, 16:30

Вдень у суботу, 11 травня, в Україні буде тепло. Втім, вночі в деяких регіонах будуть заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі. В Україні хмарно з проясненнями. Вночі синоптики опадів не передбачають. Дощитиме лише на Чернігівщині та Сумщині. Н...