Голка зі СНІДОМ: Київ в паніці від нового виду тероризму (відео)

​У мережі ширяться повідомлення про те, що в метро, торговельних центрах та кінозалах розкидані голки, які заражені СНІДом. Однак представники метрополітену цю інформацію спростовують.

Київ в паніці від нового виду тероризму. Фото: enigma-project.ru.

Інтернетом активно ширяться повідомлення про те, що в столиці розкидані голки, заражені СНІДом. Однак, за словами лікарів, боятися нема чого, бо вірус СНІДу на голці живе не більше 20 хвилин. "Набагато страшніший вірус гепатиту. В певних умовах він може жити упродовж тижня, це досить стійкий вірус",- розповідає заступник головного лікаря приватної клініки Ангеліна Мороз. "Надзвичайним новинам" вдалося в соцмережах вийти на слід тих, хто начебто бачив усе на власні очі, передають Патріоти України.

Виявилося, що авторка повідомлення насправді живе у Москві й жодного відношення до Києва не має. Ті ж, хто ширить паніку в Україні, не мають жодних підтверджень. У Київському метрополітені заспокоюють: там нічого подібного не було. А на фотографіях, як виявилося, взагалі не українське метро.

"Це неправда. На фото не київський метрополітен. Ми просимо людей перед тим, як поширювати таку інформацію, просто її перевірити",- каже радник керівника Київського метрополітену Наталія Махогон.

Кому і для чого потрібно було поширювати паніку, невідомо. Натомість медики радять не боятися і за необхідності одразу звертатися по допомогу.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...