Голодні бунти? У двох містах Росії протестують пенсіонери (фото)

Протести розпочалися через скасування пільг на проїзд у транспорті.

У РФ відмінили пільги на проїзд пенсіонерам. Ілюстрація:ukr.segodnya.ua

У Сочі кілька десятків пенсіонерів, які протестують проти скасування пільг на проїзд на муніципальному транспорті, перекрили одну з центральних вулиць міста. Подібна акція проходить і в Краснодарі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Meduza.

До протестуючих вийшов голова міста Анатолій Пахомов, який пояснив присутнім причину скасування і розповів про те, які подальші дії має намір вжити влада для підтримки малозабезпечених.

Пахомов, зокрема, повідомив, що влада міста розглядає можливість виплати компенсацій "непрацюючим пенсіонерам із середньо встановленим розміром пенсії".

Пільгові проїзні для пенсіонерів Сочі були скасовані з січня 2015 згідно з прийнятими змінами в крайовий закон. Пільги на проїзд залишилися тільки у тих пенсіонерів, хто отримує пенсію в розмірі до 7 728 рублів.

Сочинських пенсіонерів підтримують і в Краснодарі: там також проходив мітинг проти скасування пільг.

Як видно на фото, людей, що вийшли на акцію біля будівлі мерії, досить багато, деякі тримають плакати. На одному, наприклад, написано: "Бандити / коли нажретеся / коли вдавитеся / народ стогне".

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...