Головне - гроші: У Будинку профспілок відкрилося чергове "патріотичне" кафе

Новий заклад "Каратель" розпочав роботу з 1 квітня.

В Києві відкрилося кафе "Каратель". Фото: korrespondent.net.

У приміщенні будівлі Київських міських профспілок знову успішно працює заклад, де можна поїсти і випити. Нове кафе отримало назву «Каратель». Воно успішно відкрилося 1 квітня в приміщенні збоку від основного корпусу профспілок прямо під білим полотном, яким застелений згорілий каркас будівлі від очей перехожих. Там же, де раніше, протягом останнього часу відкривалися, а потім скандально закривалися закладу «L'Cafа» і «На Майдані». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Нагадаємо, що в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року під час активної фази протистояння учасників революції з правоохоронцями в будівлі Профспілок, в якій в той момент знаходився госпіталь протестуючих, сталося загоряння. У великій пожежі, яка тривала близько двох діб, тоді загинуло кілька протестуючих. Сама ж будівля майже повністю вигоріла і до сьогоднішнього дня знаходиться в замороженому стані.

Нове кафе позиціонує себе як заклад патріотичної тематики з ухилом на АТО. Відомо, що минулому кафе, вивіску якого комунальні служби міста в примусовому порядку демонтували лише близько двох тижнів тому, українська символіка не допомогла закріпитися на даному місці.

Судячи з реакції на відкриття «Карателя» в соціальних мережах, думка більшості учасників Євромайдану і громадських активістів не змінилася. Більшість людей обурені відкриттям чергового розважального закладу на безпосередньому місці загибелі людей і вважають, що патріотична, або військова тематика в даному випадку не може фігурувати в якості достатнього виправдання.

У пабі "Каратель" можна покуштувати "ополченців-гриль", "смажених снігурів" і "ввічливих людей". Для учасників бойових дій на Донбасі обіцяють знижки. У закладі анонсують патріотичне караоке, в якому пісню співака Росії Йосипа Кобзона можна буде виконати не менше, аніж за 5 тисяч гривень.

Всередині закладує "Стійка для рабів" з наручниками, нашийником. Місцеві співробітники говорять, тут кожен бажаючий може припаркувати свого раба. На стінах - камуфляж, меми з Путіним і інші політичні карикатури, замість штор - маскувальна сітка.

"Це спроба копіювання львівського ресторану "Криївка", але там більше самоіронії. Зараз же жарти з такою назвою і тематикою недоречні - йде війна і гинуть люди", - вважає політолог Володимир Фесенко.

Підтримує колегу і політолог Михайло Погребинський. "Ніякого гумору в такому закладі немає. Це тільки підтримує температуру ненависті в суспільстві. Зараз же це просто наруга над трагедіями людей", - сказав він.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...