Головне, їм не заважати: Росіяни будуть бойкотувати виступ Сергія Лазарєва на Євробаченні

Російському конкурсанту співвітчизники згадали висловлювання дворічної давнини про несприйняття анексії Криму.

Росіяни будуть бойкотувати виступ Сергія Лазарєва на Євробаченні. Фото: esckaz.com.

Після того, як співак Сергій Лазарєв потрапив у фінал "Євробачення" і був названий одним з фаворитів пісенного конкурсу, російські користувачі інтернету запропонували бойкотувати заключний виступ музиканта, згадавши його висловлювання про Крим дворічної давності, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У 2014 році, вже через кілька тижнів після підписання Володимиром Путіним договору про прийняття Криму до складу Російської Федерації, музикант Сергій Лазарєв дав інтерв'ю українському телеканалу, де заявив, що для нього Крим - не Росія.

"Я ось цієї ейфорії не поділяю. Не знаю, може в мене після цього полетять помідори з боку своїх російських фанатів, але для мене - ну я звик так - я приїжджаю в Ялту, і для мене це Україна. Тому, коли проводять всі ці концерти "Крим з нами" ... ні, я в цьому брати участь не буду", - сказав музикант.

Пізніше в інтерв'ю російському виданню Лазарєв заявив, що його слова вирвали з контексту.

"З годинної бесіди на цю тему і міркувань на тему відносин Росії і України раптом взяли й нарізали антиросійське інтерв'ю. Там видно монтажні склейки. Для мене це було неприємно", - заявив Сергій Лазарєв.

Він також уточнив, що належить до молодого покоління тих, хто не може пам'ятати того, що в 1954 році Хрущов передав Крим Україні.

"Мені складно і незвично. З року в рік приїжджати до Криму, в Україну, а тут раптом раз - і це стало Росією", - сказав російський музикант.

Незважаючи на уточнення, зроблені Лазарєвим тоді, його інтерв'ю знову почало поширюватися в мережі в зв'язку з його участю в "Євробаченні".

Реакції на відео виявилися діаметрально протилежними: наприклад, прозвучали пропозиції бойкотувати музиканта, зокрема від журналіста кремлівського пулу Дмитра Смирнова.

В то же час менеджер компанії Twitter в Россії Олексій Шелестенко висловив підтримку Сергію Лазарєву:

Деякі користувачі інтернету жартома назвали Лазарева "новым лидером оппозиции".



Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...