Готуємося до "повстання машин": Штучний інтелект навчать "розмножуватися"

Вчені планують навчити нейронну мережу самостійно створювати нові, більш ефективні, продуктивні і легкі у використанні нейронні мережі.

Штучний інтелект навчать "розмножуватися". Фото: ArtexTrade.

Компанія Google заявила, що збирається по-новому підійти до машинного навчання і надати нейронній мережі можливість самій створювати нові, більш ефективні, продуктивні і легкі у використанні нейронні мережі, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Глава Google Сундар Пічаї представив нову технологію AutoML на сцені конференції Google I/O 2017. «Працює це так: ми беремо декілька відповідних нейронних мереж, уявляємо собі, що вони ще маленькі діти, і використовуємо нейронну мережу для багаторазового проведення операцій з ними, поки не доб'ємося кращої нейронної мережі», - пояснив він.
По суті, це навчання з підкріпленням, коли комп'ютери в ході проб і помилок винагороджуються за правильний вибір. Тільки замість звичних уже картинок з обличчями або машинами комп'ютеру згодовуватимуть нейронні мережі, і він повинен визначити, яка з них найрозумніша. В потенціалі такий підхід може справлятися із завданням краще, ніж вчені.
Для цього знадобиться величезний обсяг обчислювальних потужностей, але в результаті одна нейронна мережа Google зможе «виховувати» іншу нейронну мережу. Зазвичай у команди вчених на це йде чимало часу, але за допомогою AutoML майже кожен зможе створити І і налаштувати її під власні завдання.
«Ми сподіваємося, AutoML зможе робити те, що мало яким вченим доступні сьогодні, - через 3-5 років сотні тисяч розробників зможуть створювати нові нейронні мережі для своїх практичних потреб», - пише Пічаї в блозі

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....