ГПУ розпочала процедуру засудження "міністра оборони "ДНР"

Злочинець у квітні 2014 року організував масове заворушення, яке супроводжувалось опором представникам законної влади, погромами та захопленням будівлі прокуратури

Ілюстрація: "Фокус"

Генеральна прокуратура розпочала процедуру заочного засудження так званого "міністра оборони "ДНР", який підозрюється у створенні терористичної організації і організації масових заворушень. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Тиждень.ua.

“Шевченківський районний суд м. Києва 27 жовтня 2016 року задовольнив відповідне клопотання органу досудового розслідування, погоджене з прокурором, та надав дозвіл на здійснення стосовно підозрюваного Х. спеціального досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні”, – зазначається у повідомленні ГПУ.

Він підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення та керування терористичною організацією) та ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень).

Як зазначається, наразі прокуратурою встановлено, що чоловік, перебуваючи у м. Донецьк, у квітні 2014 року вступив у злочинну змову з іншими активними учасниками терористичної організації “ДНР” щодо здійснення керування збройними підрозділами цієї організації на посаді так званого командувача “народною армією “ДНР” – міністра оборони”. Реалізуючи відведену йому роль керівника збройного формування терористичної організації “ДНР”, він у квітні 2014 року організував масове заворушення, яке супроводжувалось опором представникам законної влади, погромами та захопленням будівлі прокуратури Донецької області.

Нагадаємо, раніше головна військова прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою ватажка незаконного збройного формування «Сомалі» терористичної організації “ДНР” громадянина України Михайла Толстих на прізвисько “Гіві”. Крім того, Подільський районний суд Києва дозволив почати заочний розгляд справи проти ватажка самоназваної “ЛНР” Ігоря Плотницького.

"Є дві категорії прав": Нардеп пояснив, чи варто українцям боятися конфіскацій під час воєнного стану

середа, 1 травень 2024, 14:57

В умовах воєнного стану деякі права, які мають громадяни України, можуть бути обмежені, якщо в цьому виникне необхідність. Зокрема, йдеться про право на власність, передають Патріоти України. Україна подала до Ради Європи заяву про частковий відступ ві...

Усі на ВЛК: В Україні вже цього тижня змінюються правила для "обмежено придатних"

середа, 1 травень 2024, 14:50

Вже цього тижня, 4 травня 2024 року, набирає чинності закон про забезпечення прав військових на соціальний захист. Серед іншого він передбачає скасування статусу "обмежено придатних" до служби та зобов'язує пройти повторну медкомісію, передають Патріот...