ГПУ затримала посіпаку екс-голови Держлісагентства, який отримав 140 млн грн неправомірної вигоди

Указана особа наближена до колишнього керівництва Державного агентства лісових ресурсів України, яке було за часів Януковича

Фото: agropolit.com

ГПУ затримала учасника злочинної схеми, запровадженої колишнім головою Держлісагентства. Про це повідомляє прес-центр Генеральної прокуратури України, передають Патріоти України.

Затримано активного учасника запровадженої колишнім головою Держлісагентства України злочинної схеми вимагання грошових коштів від імпортерів лісової продукції в період 2011 – 2014 років, який з серпня 2016 року перебував у розшуку.

Указана особа, наближена до колишнього керівництва Державного агентства лісових ресурсів України, приймала безпосередню участь у пред’явлені вимог представникам іноземних компаній, які імпортували деревину з України у період 2011-2014 років, щодо сплати так званих "відкатів" за отримання необхідних обсягів зазначеної продукції.

Діючи за попередньою злочинною домовленістю з керівництвом Держлісагентства України у зазначений період, шляхом вимагання, підозрювані особи одержали неправомірну вигоду на загальну суму коштів понад 140 млн. грн., які легалізували за допомогою офшорних компаній.

29 вересня слідчим суддею Печерського районного суду Києва задоволено клопотання органу досудового розслідування та стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...