Грант від японського уряду: Українській поліції Японія передасть 9,5 тис комплектів зимового однострою (фото, відео)

Форму передадуть в невеликі міста і села України.

Сьогодні 7 жовтня у МВС України відбулася церемонія передачі форменого одягу для дільничних офіцерів поліції. У ній взяли участь Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Шигекі Сумі, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт МВС.

Арсен Аваков зазначив, що Посол Японії в Україні Шигекі Сумі офіційно передав документи на грант від Уряду Японії. Цей грант є технічною допомогою і пов’язаний з наданням зимового однострою для дільничних офіцерів поліції – понад 9,5 тисяч комплектів.

«Це обмундирування дуже правильно і гарно змодельоване. Для поліцейських у невеликих містах і селах, які безпосередньо працюють на місцевості, це дуже зручний і теплий зимовий одяг», – підкреслив глава МВС.

Він також додав, що представлені тут японські автомобілі також є елементом співробітництва України і Японії. Контракт на поліцейські позашляховики «Mitsubishi Outlander» вже перебуває на завершальній стадії технічного оформлення.

«У 2017 році ці машини вже будуть у розпорядженні поліцейських», – повідомив Арсен Аваков.

За словами Надзвичайного і Повноважного посла Японії в Україні Шигекі Сумі, Японія вже передала для української поліції близько 1,6 тисяч автомобілів «Toyota Prius». Зараз обговорюється можливість надання автомобілів «Mitsubishi». Крім того, Японія вже передала першу частину партії зимового однострою для поліцейських.

Глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе зазначила, що форма призначена для дільничних, які можуть працювати на вулиці 24 години.

«Вони повинні почувати себе комфортно», – наголосила Хатія Деканоідзе.

Вона зазначила, що за результатами атестації, яка нещодавно завершилася, всі дільничні вже переатестовані і працюють на своїх дільницях. Проте зараз продовжується процес їхнього навчання, зокрема – у формі тренінгів.

«Дуже скоро ми отримаємо дуже освічених дільничних, які розуміють новий напрямок роботи – «Community policing», – зазначила Хатія Деканоідзе.

За словами заступника глави Національної поліції України Костянтина Бушуєва, поставлена Японською стороною кількість комплектів зимового одягу повністю відповідає сформованим потребам поліції.

«Відтак ми можемо говорити, що кожен дільничний, який працює на території, отримає зимовий комплект одягу виробництва Японії», – зазначив Костянтин Бушуєв, додавши, що якби подібну партію довелося оплачувати з держбюджету, це б обійшлося в суму близько 95 мільйонів гривень.

За його словами, зимовий одяг виготовлений у чіткій відповідності до положень урядової постанови, яка регламентує вимоги до однострою поліцейських. Крім того, Костянтин Бушуєв детально розповів про елементи зимового форменого одягу дільничних офіцерів поліції.

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...