​І присвячений споконвічній українській проблемі: Під Черніговом відкопали найстаріший лист часів Київської Русі (відео)

Це найстаріший український документ. Раніше знаходили лише берестяні грамоти, але вони на 100 років молодші.

Свинцевий лист ХІ сторіччя написаний грецькою мовою, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН. Науковці частково розшифрували: виявляється, це записка візантійського купця, який жив у Києві.

Заморський гість з найбагатшої держави тогочасної Європи просить друга, знайомого з тодішніми посадовцями, посприяти у веденні бізнесу. Виставлять цінну знахідку у столичному музеї Шереметьєвих.

Скандальний священник "відзначився" жартом про удар по телевежі Харкова, українці відреагували

вівторок, 23 квітень 2024, 13:16

Відомий священник ПЦУ Олександр Дедюхін знову опинився у центрі скандалу – на цей раз він вирішив "пожартувати" про мешканців Харкова, які залишились без доступу до телебачення після того, як окупаційні війська Росії завдали удару по телевежі 22 квітня...

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...