Крохмаль, що міститься у великій кількості в картоплі, благотворно впливає на роботу мозку і навіть підвищує розумові здібності людини. Таку заяву зробила міжнародна група дослідників, яка проводила масштабний експеримент, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Результати дослідження свідчать про те, що картопля сприяє збільшенню кількості сірої речовини, а вона, як відомо, завжди вимагає багато енергії. За словами вчених, страви з картоплі допомагають заповнити дефіцит сірої речовини, оскільки після надходження продуктів в організм мозок забирає близько чверті корисних речовин для нормальної роботи, і картопля може замінити безліч продуктів, які вважаються корисними для мозку.
Вчені відзначають, що в давнину, коли не було різноманітних продуктів харчування, люди отримували енергію тільки з продуктів, що містять крохмаль. Втім, щоб отримати велику кількість крохмалю з картоплі, необхідно вживати цей овоч або в сирому вигляді, або у великих кількостях щодня.
У Київській області звільнили директорку дитячого садочку за те, що на роботі вона спілкувалася російською мовою і не отримала сертифікат про рівень володіння українською мовою. Відповідний наказ про звільнення був виданий у зв’язку з невідповідністю п...
Народна депутатка України Наталія Піпа розповіла про погрози, які почали їй надходити після того, як вона подала депутатське звернення щодо Анни Алхім: блогерці допомагає хтось із ВР, передають Патріоти України. "Насправді їй хтось допомагає з Верховно...