"Я ледь стримався від пі пі пі в ефірі": Гройсман розгнівався на рішення Апеляційного суду

Скандал стався через громадянку Італії, що вивозила з України мільйон доларів.

Гройсман. Фото: "Херсонські вісті"

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив провести перевірку рішення Апеляційного суду міста Києва повернути контрабандні кошти у сумі 230 тис євро та понад 783 тис доларів США громадянці Італії, яку затримали в аеропорту "Київ" у жовтні 2016 року. Відповідне доручення він дав на засіданні Кабінету міністрів 11 січня, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українську правду".

"В одному з пунктів пропуску митників була затримана громадянка Італії з мільйоном доларів готівки. Першу інстанцію митниця виграла… Рішенням Апеляційного суду митницю зобов'язано повернути гроші, а громадянку Італії визнати невинною", – сказав Гройсман.

За словами прем'єра, під час засідання суду представнику митниці навіть не надали слово. Гройсман також назвав прізвище судді Апеляційного суду Києва, який виніс вказане рішення – Мельник В.В.

Також прем'єр-міністр повідомив, що митникам пропонували хабар 200 тисяч доларів за повернення незаконної контрабанди, але "вони не пішли на це". "Я сьогодні звернусь до всіх органів контролю, які уповноважені перевірити дане рішення суду", – наголосив прем'єр.

Гройсман сказав, що також звернеться до Національного антикорупційного бюро та закликав Міністерство юстиції долучитись до розгляду цього питання. "Все інше, що б я хотів сказати судді, я стримаюсь. Бо це будуть тільки сигнали пі пі пі в ефірі телеканалу. Я не хотів би цього робити, але я ще раз наголошую, що совість треба мати", – сказав прем'єр.

Ще одним рішенням на засіданні в середу Кабмін ініціював службове розслідування стосовно голови Державної екологічної інспекції Андрія Заїки. За словами міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, в кінці 2016 року стосовно керівництва Держекоінспекції надійшло кілька скарг.

Як відомо, 23 жовтня співробітники Київської міської митниці ДФС запобігли незаконному вивезенню з України валюті у сумі 230 тис євро та понад 783 тис доларів США, що по курсу Національного банку України на той час становило понад 26,5 млн грн.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...