"Я не маніяк-убивця, я - патріот своєї країни": Змучений тортурами луганчанин закликав народ України не здаватися

​Затриманий співробітниками ФСБ 18-річний луганчанин Артур Панов під тортурами зізнався в підготовці теракту. Пізніше він написав листа до українського народу, де закликає не здаватися і продовжувати боротьбу.

Артур Панов. Фото:joyreactor.cc

Вже більше трьох місяців російська влада продовжує незаконно утримувати в СІЗО 18-річного підлітка з України Артура Панова, якого звинувачують у підготовці теракту на території РФ. Він зізнався, що дати свідчення його змусили, тобто фактично визнання в підготовці теракту його просто змусили підписати. Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

Крім того, ще перебуваючи в СІЗО-2 міста Таганрога, він піддавався тиску з боку співробітників адміністрації слідчого ізолятора. Від нього нібито вимагали підтвердити раніше дані показання, а також закласти всіх його співучасників.

В ході зустрічі українські консули надали правову допомогу і ознайомилися з умовами його утримання. За словами Артура Панова, вони є задовільними. Також в розмові з консулами Артур Панов заявив, що він був затриманий 5 грудня 2015 в Ростові-на-Дону. Встановлено, що він також перебуває на обліку однієї з медичних установ міста Луганська, свідчать і деякі підтверджуючі документи", - зазначила прес-секретар МЗС.

За даними міністерства, вони знаходяться на зв'язку з матір'ю Артура і повідомили про стан здоров'я сина, посилаючись на його твердження. Відомо, що Артур Панов провів зустріч з адвокатом.

У Мережі поширюється лист від Артура Панова,у якому він написав, що в Росії його "викрали працівники російських спецслужб нібито за підозрою в підготовці теракту в РФ". Артур Панов передав із СІЗО листа, адресованого українському народу, в якому закликає українців боротися за правду.

"До усіх громадян України!

Пишу цей лист усім громадянам України, усім хто ще вірить у правду. Я вже більше трьох місяців знаходжусь у руках тих, хто чинить так зване "правосуддя" над українцями, які усього лише виконували свій обов'язок.

Ще на початку грудня мене викрали працівники російських спецслужб нібито за підозрою у підготовці теракту у РФ. Зараз із мене навмисно роблять терориста по фальсифікованому звинуваченню. Але я не маніяк-убивця, я - патріот своєї країни. Хоч я і знаходжуся під арештом, я не падаю духом і продовжую вірити у перемогу.

Зараз я займаюся написанням власної книги, яку сподіваюся у подальшому опублікувати. Ця книга буде про події української війни, які довелося побачити та пережити саме мені, про моє ув'язнення у Росії, про мою боротьбу за правду. на цьому я і завершую свого листа, а вам побажаю не здаватися на шляху до нашої перемоги та світлого майбутнього".

Про затримання Панова в Ростові-на-Дону увечері 5 грудня розповів "Блокнот Ростова". Видання з посиланням на джерело в правоохоронних органах стверджувало, що під час обшуку в його кімнаті в гуртожитку було знайдено саморобний вибуховий пристрій. Панов перетнув кордон Луганської області і Росії 24 листопада, після чого влаштувався на роботу в один із ростовських супермаркетів.


Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...