"Я прошла все круги ада": Біженка з Донецька розповіла, як в Росії замість роботи потрапила в справжнє рабство

Красиві обіцянки для біженців з Донбасу в реальності обернулися справжнім жахом, про які жінці важко згадувати.

Ілюстрація:http://govoritmoskva.ru/

У Наталії (так дівчина випала виданню) після чергового обстрілу окупантів в Донецьку не залишилося дому. У пошуках кращої долі вона приїхала на заробітки в Москву, тим більше що "русский мир" запрошував до себе жителів окупованих територій "ЛНР" і "ДНР". Дівчині вдалося влаштуватися штукатуром в Московській області, серед її колег було багато жінок. Однак на ділі красиві обіцянки про заробітки для біженки з Донецька обернулися справжнім жахом. Найманих робітників замикали під замок в будинку і змушували безкоштовно працювати, про що Наталя розповіла в інтерв'ю сайту Говорить Москва, передають Патріоти України.

За її словами, всією цією справою заправляли вірмени. Дівчина розповідає, що вони поводилися грубо, не давали грошей, обіцяли спочатку платити не менше 30 тисяч, але так жодного разу і не заплатили. А замість цього знущалися, замикали в будинку з гратами і не випускали. Потім кільком жінкам все ж вдалося втекти.

"Наші мучителі забули забрати ключ з іншого боку дверей. Ми побачили це і тихенько втекли. Слава Богу, що свої документи я їм не віддала, а заховала в сумку під підкладку", - зізналася Наталя і додала, що в тому будинку залишилося ще кілька бранців, в основному чоловіків, які також насильно утримуються.

Після втечі дівчині довелося близько 20 кілометрів йти пішки, вона дійшла до села Дятлівка і постукала до місцевого жителя на ім'я Микола. Чоловік розповів, що в цьому селі у Наталі була подруга, але та під час пожежі втратила будинок.

"Дівчина побачила світло в моєму домі, це було 5 ранку, постукала, ми її нагодували, а потім вона пішла у своїх справах. Їй треба було відновлювати сім-карту і якось вирішувати подальшу долю", - сказав у розмові з журналістами селянин .

Чоловік сказав Наталі йти в місцевий відділ поліції і розповісти про те, що сталося з нею, але в поліції їй відразу дали зрозуміти, що цією справою ніхто займатися не буде, а всі її заяви автоматично потраплятимуть "в стіл". Поки поліція ніяк не прокоментувала цей випадок.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...