Ядерна зброя і 80 тис. солдатів: Росія перетворює анексований Крим у військову базу, - Джемілєв

Окупанти відновлюють ядерну базу під Ялтою "Кизилташ-13" - секретне підприємство по збиранню і зберіганню ядерних боєприпасів, що існувало в Криму за часів СРСР і було закрите після підписання Будапештського меморандуму.

Мустафа Джемілєв. Фото:www.mk.ru

Влада Російської Федерації має намір перетворити окупований Крим на потужну військову базу з 60-80 тисячами солдатів і ядерним сховищем, закритим після підписання Будапештського меморандуму. В анексованому Росією Криму створюють військову базу, яка налічуватиме від 60 до 80 000 військових і реставрують колишнє ядерне сховище, закрите Україною. Про це розповів лідер кримськотатарського народу, Мустафа Джемілєв в інтерв'ю Голосу Америки, передають Патріоти України.

Народний депутат України стверджує, що на окупований півострів безперервно надходить новітня військова техніка, росте особовий склад армії окупантів.

"Найнебезпечніше те, що вони ще й реставрують ядерну базу, яку ми покинули після підписання Будапештського меморандуму, ядерне сховище під Ялтою. Але сказати точно - завезли вони ядерну зброю чи ні - поки не можемо сказати", - зазначив він.

Лідер кримськотатарського народу уточнив, що мова йде про "Кизилташ-13", секретне підприємство по збиранню і зберіганню ядерних боєприпасів, що існувало в Криму за часів СРСР.

Крім цього, на території є новітні російські реактивні системи "Тополь" і "Іскандер", які також можуть містити ядерну зброю. "Крим перетворений на мілітаризовану базу зараз, і це тривожно не тільки для України, але і для всього чорноморського регіону", - резюмував Джемілєв.

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...