Як Україна завойовує своє місце під сонцем: Перший український електромобіль Synchronous представили в Монако (фотофакт)

Електрокар від початку до кінця є українською розробкою, причому вже в травні він відправиться в трансєвропейський пробіг.

На тлі історичної забудови електромобіль дійсно виглядає як реінкарнація карети. Фото: electricmarathon.com.

У квітні на форумі в Князівстві Монако, присвяченому відновлюваній енергії та екологічним видам транспорту, відбулася презентація першого українського електромобіля Synchronous. Унікальність електромобіля полягає в тому, що він - повністю українська розробка. Творцем Synchronous є компанія Electric Marathon International - організатор щорічного ралі на електромобілях "Електромобільний Марафон". Дизайн авто виконаний київською студією Prystrast, двигун "Слов'янка" - розробка одеської компанії EcoFactor, виготовлення кузова також велося в Одесі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дизайн Synchronous навіяний королівськими каретами. Водій в цьому автомобілі сидить в окремому кріслі, між ним і пасажирами - перегородка. А самі пасажири розміщуються на комфортних диванах. Всього в автомобілі можуть їхати 7 осіб, включаючи водія.

Значну частину кузова автомобіля становить тоноване скло, а вся поверхня даху покрита сонячними батареями, що живлять кондиціонер, світлодіодні фари і 9-дюймові екрани мультимедійної системи.

Габаритні розміри "електрокарети" складають 2,1х2,2х4,5 м. Привід у автомобіля передній, як електродвигун використовується асинхронний електричний мотор "Слов'янка". Ємність блоку акумуляторних батарей в специфікації авто не вказана, але за даними виробника на повному заряді електрокар здатний проїхати 130-160 км.

Крім самого Synchronous, українські еко-ентузіасти показали також зарядну станцію, створену українською компанією E-line.

22 травня Synchronous візьме участь в марафоні, що стартує зі Львова. Учасники пробігу мають подолати 3 тисячі кілометрів, проїхавши через 10 країн.

Творці електромобіля впевнені, що в найближчому майбутньому з'явиться можливість серійного виробництва Synchronous. Також передбачається використання Електрокарети в якості таксі в Монте-Карло.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...