Як заробити 100 тис. гривень на рік... з м'яти: Потрібен тільки 1 гектар

Вкладення в насадження відбуваються тільки на першому році. А потім - суцільний прибуток.

Лікарська перцева м'ята

Займатися вирощуванням мяти вигідно. У цьому переконана комерційний директор розплідника «Спаський розплідник» Людмила Баранник, повідомляють Патріоти України.

Вона зазначила, що мята -це багаторічна рослина, а вкладення в насадження відбуваються тільки на першому році. У наступні роки, при нормальному догляді, якщо налагоджений полив, вкладення вже не потрібні.

Продавати мяту в горщику, за її словами, теж вигідно. Особливо якщо вирощувати у великій кількості. На одній рослині можна заробити мінімум 10-15 грн, наприклад взявши його за 15 грн, ринкова ціна якої 25-30 грн. Вона зазначила, що, якщо порівнювати з європейським ринком, то на сьогодні український ринок не реалізував свій потенціал і на 10%, відзначає комерційний директор, тому це дуже перспективний напрямок.

Марокканська м'ята

Експерт уточнила, що влітку попит зростає на марокканську мяту, яку активно використовують для приготування напою мохіто. А в ландшафтному дизайні модним трендом стало створення пряних садів. Також мята (зокрема, в горщиках), може виступати прикрасою тераси. Пряний сад в мініатюрі можна влаштувати прямо на підвіконні, на кухні або на балконі.

А мята це не тільки смачно, але і красиво, адже вона може мати різні фактури і кольору. Наприклад, багато покупців цікавляться яблучною мятою, яка, утворюючи багато гілочок, виступає одночасно і пряним, і декоративною.

М'ята круглолиста Яблучна

Джерело: Пропозиція

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...