Якщо були дорогі покупки: У Кабміні пояснили, в якому випадку українці не втратять субсидію

Витрати понад 50 тис. гривень - не завжди перешкода для отримання субсидії.

Ілюстрація: nashemisto.dp.ua

У Кабінеті міністрів України пояснили, за яких умов українцям буде відмовлено в призначенні субсидії, повідомляють Патріоти України.

Якщо оформлювач оплатив дороге лікування родича, купив квартиру або оплатив навчання своєї дитини - це жодним чином не впливає на призначення комунальної знижки.

"Основним критерієм, за яким житлова субсидія не призначається, є одноразова покупка, яка перевищує 50 тис. грн. Однак і тут є винятки. Зокрема, оплата дорогого лікування будь-якого з членів сім'ї, довгострокове накопичення коштів на покупку квартири або оплата навчання дитини", - йдеться в повідомленні Кабміну.

Наприклад, сім'я 10 років відкладала гроші для придбання нерухомості. Покупка квартири склала понад 50 тис. грн. І якщо у цієї сім'ї немає іншого житла, то вона має право на оформлення субсидії.

Більш того, якщо сім'я зробила покупку, яка перевищує 50 тис. грн у період отримання субсидії, державну допомогу в оплаті ЖКП їй не припинять надавати. Подібна покупка може вплинути тільки на наступний термін.

Також на субсидію не впливають:

1. Вартість майна, отриманого у спадок або в подарунок. Цей дохід не включається до сукупного доходу сім'ї і не береться до уваги при розрахунку розміру субсидії.

2. Наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів також не впливає на право отримання субсидії. Враховується офіційний дохід, який приносить це майно.

3. Якщо родина придбала квартиру в кредит, то при визначенні її права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тисяч гривень, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов проживання.

Нагадаємо, з нового року в Україні почнуть масово перевіряти отримувачів субсидій.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...