Якщо не буде втручання згори: В експертному середовищі визначили місто-фаворит для прийому Євробачення-2017

Серед усіх конкурентів найбільші шанси для прийому європейського музичного свята має українська столиця.

Ілюстрація:www.dialog.ua

Експерт з гастрольного ринку Юрій Гулевич переконаний, що за рівнем інфраструктури для проведення "Євробачення" Київ суттєво випереджає конкурентів, тим більше, у столиці вже був досвід прийому такого дійства. Таку думку він висловив у коментарі сайту 24, передають Патріоти України.

"Як я розумію, на сьогодні у Києві як варіант розглядається або Палац Спорту або Міжнародний виставковий центр. В 2005 році Євробачення уже проводили в київському Палаці Спорту, тому можна ще раз там провести. А МВЦ – зовсім непридатний для цього конкурсу – починаючи від висоти стелі і всього іншого," – прокоментував Гулевич.

На думку експерта, непоганою була б ідея добудувати в оперативному режимі одну з двох арен, які планували збудувати під Євро-2012. Одна з них мала знаходитися на столичному шосе біля торгового центру, а інша біля ТРЦ "Ocean Plaza". Однак, це за умови, якби для цього було достатнє фінансування.

Щодо проведення "Євробачення" в Одесі, то на думку експерта з гастрольного ринку, в цієї заявки є багато мінусів – брак потрібної інфраструктури, погано з транспортом і є питання, чи зможе аеропорт прийняти таку кількість літаків. В Одесі немає залу для "Євробачення". Варіант "накрити стадіон" взагалі не розглядається, бо це не прийнятно для такого конкурсу.

"У західних артистів концертні тури діляться, скажімо, на внутрішні та зовнішні (називаються "indoor" і "outdoor"). Тобто, якщо концерт розрахований на зали, він проходить лише там. Якщо на стадіони – то на стадіонах," – наголосив експерт.

В принципі, така ж ситуація з "Євробаченням". Воно проходить на закритих майданчиках. Тобто, як би не був добре накритий стадіон для Євробачення – він не підходить.

"В Одесі, відповідно, немає залу. І я підозрюю, що там складна ситуація з трафіком. Єдиним плюсом там є те, що усіх гостей буде де помістити", – прокоментував Гулевич.

Якщо в Дніпрі, ще одному місті-претенденті, краща ситуація з транспортом, то з розміщенням гостей тут ситуація складніша, додав експерт.

Як повідомлялося раніше, напередодні на своєму сайті уряд анонсував брифінг для оголошення переможця відбору міста-господаря конкурсу "Євробачення-2017", щоправда пізніше його скасували.

До цього організаційний комітет конкурсу планував оголосили результати конкурсу 27 липня, однак відклав ухвалення результату на невизначений термін для проведення додаткової оцінки претендентів.

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія заявив, що найбільші шанси на проведення конкурсу мають Київ і Одеса.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...