Якщо жінка опанувала мистецтво приготування борщу, вона може спокійно виходити заміж, - Ольга Сумська

Ольга Сумська розповіла про дієти, здоров'я і радощі життя.

Ольга Сумська. Фото: glamurchik.tochka.net

Про дієти, які допомагають тримати форму, радощі життя і смаки дитинства у програмі "PRO здоров’я" з Іриною Коваль розповіла народна артистка України Ольга Сумська, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ви завжди струнка, чарівна, приваблива. Невже ніколи не страждали від зайвої ваги?

Страждала. Але я не так сильно хвилювалася з цього приводу. Я завагітніла, народила, годувала дитя, набрала плюс 20 кілограмів, але мене це аж ніяк не бентежило. Усі казали, що я була красуня в тих зайвих кілограмах. Таке личко налите. Мама мені завжди говорила, що мені пасує зайва вага, але я не люблю цього стану коли щось десь заважає.

Зараз це актуальне питання, тому що, як раз, хочу скинути три-чотири кілограми для того, аби влізати в усі свої сукні. Тим паче ми гастролюємо з виставами. У мене - роль Маргарити, і я її ще граю, незважаючи на вік. Там в мене є така сукня, і треба відповідно виглядати. Тому працюємо над цим. Зазвичай я бігаю в парку, не їм після шостої. Абсолютно нічого не їм солодкого, тортики, хлібчик - все те, що я обожнюю.

А ви любите взагалі мучне?

Ну аякже! Я раджу всім жінкам інколи не відмовляти собі. Бо, коли ти довго відмовляєшся від цих ендорфінів, тебе починає тіпати, ти нервуєш. Ось коли ти розумієш, що більше без солодкого не можеш, треба наїстися гарно і знову зробити паузу. А так, щоб їсти таку їжу щоденно, - це катастрофа. Наприклад, цього року ми на Різдво були в Буковелі та Яремчі, і там був Різдвяний фестиваль. Я дала волю всьому смачному і на рівному місці набрала 3 кілограми. Така вага дуже легко набирається, але її страшенно важко позбавитися.

Скільки вам треба часу, щоб скинути, наприклад, три-чотири кілограми?

Якщо майорить якась роль, то три-чотири дні. Тоді можна взагалі не їсти. Сиджу на чаях, гречаній дієті. Я запарюю кашу. Це не проста гречка, а подрібнена - так званий проділ гречаний. І так цілий день на кашці або на супчиках. До речі, Мішель Пфайффер, одна з моїх улюблених актрис, завжди у бездоганній формі. Їй вже незабаром 60, і вона пише, що, коли треба бути стрункою, сидить на супах. Варяться овочі, і ти цілий день їси оці супчики. І потім маєш просто розкішну фігуру, стаєш стрункою і звабливою.

Крім гречки, яку ще дієту вживаєте, чим користуєтесь?

Я дивлюся на свого чоловіка. Віталік мене дуже тішить не байдужістю до своєї фактури. Він красень. Він володіє всіма позитивами чоловічої статі. Так от, коли він за місяць позбавився 10 кг, я була шокована. Завдяки роздільному харчуванню. Фактично ти все їси, ні в чому себе не обмежуєш, тільки все окремо. Навіть хліб з маслом, але окремо від усього. І це працює. Там ціла система. Вона доволі проста. Просто треба бодай щось робити, для того щоб бути прекрасною.

Якби вас запитали - порекомендуйте якусь дієту від Ольги Сумської, що б ви порадили усім жінкам, у яких є зайва вага?

По-перше, психологічно налаштуватися і поставити собі мету. Я навіть писала собі на холодильнику гасло "Я схудну". Ти звертаєшся до себе і даєш собі слово наступного дня не їсти хліб, солодощів, і це працює. Я ж не можу заборонити собі і тому вмовляю. Вмовляю іноді вдягти штанці антицелюлітні та йди в парк. Можу себе до вечора вмовляти, але таки вийду. Ті цілі, які я поставила, я їх досягну. Це мій особистий досвід, який вже випробуваний роками.

Інколи трішки дозволяєш собі до обіду. Воно все перемелюється, все згорає. Хіба що після третьої - Боже борони. Оце вже перевірено. Також колосально стимулює робота. Якщо у жінки є робота, якщо тобі треба виглядати бездоганно, якщо ти маєш отримати впливову посаду, то це великий стимул.

Як ви харчуєтеся, коли вистачає часу аби приготувати власну їжу. Ви забігаєте в ресторан чи, можливо, замовляєте десь їжу, чи на знімальному майданчику просто її привозять?

Я ненавиджу кіноїжу. Я замовляю для себе якусь нормальну їжу, без олії. Якщо я їду на гастролі, то можу брати з собою, як у Польщі кажуть, "каравки". Це судочки, і там у мене все: сир, овочі, фрукти, горішки. І так під’їдаю.

Якщо я за теренами своєї квартири, ніколи не лінуюся звечора щось приготувати, на ранок запакувати, і от так, з торбами, - на роботу. Я ж Сумська, я завжди з торбами. І вже всі звикли і знають, що у мене є щось смачненьке.

Яка ваша улюблена страва? Найчастіше яку готуєте?

Ну, звичайно це перші і другі страви. Я вже сягнула висот, і у мене є своя кулінарна книга. Це помічник для початківців. Мої прихильники, особливо жінки, які не вміли готувати, підходять і кажуть: "Пані Олю, ваш борщ, просто неперевершений!" Я там так і пишу - якщо жінка оволоділа майстерністю приготування борщу, то вона вже може спокійно виходити заміж. Вона вже господиня. Це як екзамен. Так мене навчила готувати моя бабуся по татовій лінії. Вона могла практично з нічого зробити все. Мене віддавали їй після школи в травні і забирали аж у вересні. Найсмачніше з мого дитинства - борщ з півня, домашній. Це такий колір, це просто поезія української кухні. Це варенички, отакунькі, манесенькі. Тістечко тонесеньке з вишнею, або солоненькі з сиром, обсмажені з картопелькою, з кислячком з домашнього молочка.

Ви так смачно розповідаєте, а у нас програма про дієту…

Я не можу про це не сказати, бо такі смачні продукти іноді мають бути на столі у кожної жінки. Тому що це - радощі життя, ми не можемо себе позбавляти цього.


"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...

"Це був наклеп": Тернопільська бібліотека після скандалу з переселенцем попросила в омбудсмена "захисту від хейту"

середа, 24 квітень 2024, 13:53

Колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей зробив офіційну заяву і звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Відповідну заяву оприлюднили на сторінці бібліотеки, передають Патріоти України. "Колектив Те...