Японську обсерваторію протаранило космічне сміття, - військові

Астрофізичний інструмент не встиг пропрацювати в космосі ні дня: стверджується, що апарат був виведений з ладу після зіткнення з уламками.

Японську обсерваторію Hitomi протаранило космічне сміття. Фото: nat-geo.ru.

Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) втратило зв'язок зі своїм новим космічним рентгенівським телескопом Hitomi при старті первинних тестів і калібрувань. Як вважають фахівці, на орбіті апарат зіткнувся з космічним сміттям. Про це повідомив сайт наукового видання Nature, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

В даний час невідомо, в якому стані знаходиться Hitomi і чи є можливість повернути його працездатність. Військові з Об'єднаного центру космічних операцій виявили на орбіті поблизу телескопа п'ять невідомих об'єктів, схожих на уламки. На думку експертів, обсерваторія, ймовірно, зіткнулася з космічним сміттям.

Hitomi призначена для вивчення рентгенівського випромінювання чорних дір, скупчення галактик і темної матерії. Контакт з апаратом був втрачений позавчора, 26 березня.

Суд покарав українця, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж з боку ТЦК

субота, 4 травень 2024, 21:45

Українець мав звання рядового, пройшов військово-лікарську комісію і отримав повідомлення про прибуття у військову частину. Однак чоловік замість того, щоб стати до лав ЗСУ, пішов у місцеве відділення Державного бюро розслідування (ДБР), щоб подати ска...

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...