Ідеологи "незалежної Бессарабії": Стало відомо, на кого обміняли Афанасьєва та Солошенка

Російська сторона отримала одеських журналістів, звинувачених в сепаратизмі, які були активними учасниками так званої "Народної ради Бессарабії".

Гліщинська і Діденко. Фото:http://obozrevatel.com/

Українських політв'язнів Юрія Солошенко і Геннадія Афанасьєва обміняли на громадян України - одеських журналістів, звинувачених в сепаратизмі. Про це повідомляє Думская, передають Патріоти України.

Так, російська сторона отримала Олену Гліщинську і Віталія Діденка - організаторів і активних учасників так званої "Народної ради Бессарабії", створення якої, за даними СБУ, було частиною плану дестабілізації, розпочатого російськими спецслужбами рік тому.

Сепаратисти планували здійснити політичні вбивства (зокрема народного депутата Олексія Гончаренка), підірвати мости і відрізати південь Одеської області від решти території України, ввести "зелених чоловічків", проголосити "незалежну Бессарабію" і дестабілізувати ситуацію в Україні, Молдові та Румунії.

Однак СБУ зірвала плани сепаратистів, зокрема заарештувавши журналістів Артема Бузілу, Віталія Діденка і Олену Гліщинську. Згодом Бузіла був засуджений до чотирьох років обмеження волі, через рік вийшов на свободу за "законом Савченко" і відразу ж покинув Україну.

Відзначається, що директор телекомпанії "Нова хвиля" Олена Гліщинська (Романова) була арештована співробітниками СБУ в квітні минулого року. У СІЗО у неї народився син, крім того, у неї є ще двоє неповнолітніх дітей.

Віталій Діденко - головний редактор сайту "Інфоцентр", що належить сепаратистові Антону Давидченку. Під час арешту Діденко намагався втекти від співробітників СБУ і вистрибнув з 3-го поверху своєї квартири, в результаті чого отримав кілька переломів. Під час обшуку правоохоронці виявили у нього кокаїн. Суд засудив Діденка до трьох років обмеження волі, зараз справа перебуває в апеляції.

Як стало відомо, увечері 13 червня суд постановив звільнити Гліщинську з-під варти в зв'язку зі станом здоров'я, а Віталій Діденко був помилуваний президентом Петром Порошенком.

У РФ студентів відраховують за відмову проходити навчальну практику на військових підприємствах

середа, 8 травень 2024, 18:55

У Росії студентів Балтійського державного технічного університету "Военмех" спрямовують на військові підприємства у межах навчальної практики, а в разі відмови студента проходити її - відраховують з вишу Про це повідомляє Центр національного спротиву. ...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...