"Є "люди", а є "людиськи": Історія мудрого львівського таксиста вразила росіянку

"Не можна людей за національністю і за місцем народження судити. Неправильно це. По людині потрібно судити" , - сказав львів'янин.

Історія мудрого львівського таксиста вразила росіянку. Ілюстрація: v.lviv.ua.

Російська журналістка і телепродюсер Катерина Макаревич, яка емігрувала в Україну, була вражена від водія таксі у Львові. Чоловік здивував її не тільки толерантністю до російської мови, а й життєвою мудрістю. Емоціями від знайомства з ним росіянка поділилася на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Думаю, зараз перевірю, як львів'яни ставляться до росіян. Зізнаюся, що взагалі я з Росії, але півтори роки тому переїхала до Києва з ідеологічних причин. І зніяковіло додаю, що вибачте, ще не всі слова українською розумію. Але взагалі вже вчу потихеньку, та й мова, кажу, дуже мені подобається... Він уважно слухає, і додає так дбайливо: "Ну нічого страшного, ще вивчите", - написала Макаревич.

За словами журналістки, потім водій розповів їй відмінну історію, як його друг-"москалик" переходив у спілкуванні на українську мову. А пізніше додав, що "не можна людей за національністю і за місцем народження судити".

"Неправильно це. По людині потрібно судити. Ось в українській мові є "люди", а є "людисько", що означає "человічішко", тобто така нікчемна людина", - процитувала Макаревич таксиста.Примітно, але пост, який за півдоби встигли лайкнути понад 2000 осіб, з невідомих причин видалили модератори Facebook. Журналістка відновила публікацію, і вона всього за 4 години набрала майже 450 лайків.

Друзі емігрантки підтримали її захоплення Львовом і поділилися своїми враженнями від відвідин міста.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...