"Іменинник", як не крути: 82-річний Леонід Кравчук розповів, чим ласуватиме на День Незалежності (відео)

Екс-президент пригадав події в українському парламенті 24 серпня 1991 року, коли розглядався Акт про незалежність України.

Леонід Кравчук. Фото:скрін відео

Перший президент України Леонід Кравчук День Незалежності святкує разом з родиною. Застілля починають з проголошення тостів за Україну. На столі обов'язково стоїть біле вино і горілка. Про це Леонід Кравчук розказав кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю, зазначають Патріоти України.

"День Незалежності завжди святкую вдома разом з родинною. Хоч син живе окремо, завжди збираємося за святковим столом. Син з невісткою — гарні повари-самоучки. В цей день обов'язково готують крученики і холодець. Застілля починаємо з тостів за Україну. В такий день можна по капельці випити. Люблю біле вино, але більше — горілку, бо вона мені не шкодить. Люблю львівські горілки: "Гетьман Сагайдачний", "Перлову", - сказав він.

"Чарка знімає стрес і робить людей розкутішими. Тоді і розмова краще йде", - додав Леонід Макарович.

Перший президент розповів, що 24 серпня 1991 року прокинувся о 6 ранку. Готувався до доповіді, яку мав виголосити у парламенті.

"Почав писати її ще ввечері. Всі свої доповіді і виступи завжди пишу сам. Пишу швидко. За день можу написати 9-10 сторінок. Але свою писанину потім доводиться переписувати. Під час цього процесу вимальовується логіка і шліфуються речення. Щоб ще раз її перечитати, прокинувся з самого ранку. О 9 вже був на роботі", - розповів Кравчук.

"Розглядати Акт про незалежність почали після обіду. Обговорювали його години зо дві.

Поставив його на голосування близько 16.00 — незадовго до перерви. Його підтримали 346 депутати. Навіть комуністи голосували "за". У цьому не сумнівався. Протягом кількох днів до цього працював з керівниками областей. Хотів дізнатися, як голосуватимуть депутати. Після перемовин зрозумів, що за Акт голосуватимуть не менше 300 депутатів", - додав він.

За його словами, результати голосування зал зустрів оплесками. "Що тоді почало творитися! Депутати співали українських пісень, танцювали, піднімали прапори, обіймалися, вибігали на сцену, щоб потиснути мені руку. То був вибух політичного і чисто людського щастя", - поділився Леонід Макарович.

Ринок готовий до дива повітряного відпочинку та мандрівок: В США почали продавати одномісні електролітаки. Власникам для аолтотів ліцензії не потрібні

п’ятниця, 17 травень 2024, 3:25

Компанія Pivotal планує з липня розпочати постачання свого eVTOL-літака Helix вартістю від 190 тисяч доларів. Для керування таким літаком не потрібна ліцензія. . Хоча перший комерційний продаж Helix відбувся в жовтні минулого року, досі літаки випробо...

Ексгравець Арсенала заявив, що український футболіст може стати найкращим вінгером АПЛ

четвер, 16 травень 2024, 23:29

На думку Гаеля Кліші, перші півтора року українця в «Челсі» виявилися складними, зокрема й через ситуацію в його рідній країні, передають Патріоти України. Колишній захисник Арсенала вважає, що у Мудрика є всі якості, щоб стати найкращим вінгером АПЛ у...